JOVES INVESTIGACIONS / NOVA COMUNICACIÓ, DOS TREBALLS GUANYADORS DE LA CONVOCATÒRIA 2017 D’ACICOM

Els treballs guanyadors de l’edició 2017 del concurs JOVES INVESTIGACIONS / NOVA COMUNICACIÓ han sigut:

Carlos López Olano amb “RTVV: La triple crisis de las televisiones públicas” i

Assumpta Jover Leal, amb “De l’amor romàntic a l’alliberament sexual: análisi d’experiències subjectives i discursos mediàtics

El Premi Joves Investigacions / Nova Comunicació té com a objectius:

  1. Aportar coneixement i estudis sobre la comunicació i especialment aquells que estiguen relacionats amb la Comunitat Valenciana, amb la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania i l’exercici dels drets relacionats amb la comunicación
  2. Difondre treballs de joves investigadors i investigadores per tal que puguen ser coneguts, generant coneixement compartit.
  3. Promocionar i donar a conèixer joves figures emergents valencianes
  4. Incentivar a persones investigadores oferint-les comptar amb una publicació formal en el seu currículum
  5. Generar debats i pensament al voltant dels treballs realitzats

Reunit el Consell de Gestió d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) constituït  en qualitat de Jurat del Concurs “Joves Investigacions / Nova Comunicació2017, ha estimat atorgar dos premis d’entre els originals presentats i admesos als següents treballs: “RTVV: la triple crisis de las Televisiones Públicas” de Carlos López Olano,  i “Entre el mite de l’amor romàntic i l’alliberament sexual”: anàlisi d’experiències subjectives i discursos mediàtics de Assumpta Jover Leal.

Els dos originals premiats seran editats tal i com està previst en el punt 5.3 de les Bases del Concurs on s’especifica que “El jurat, d’acord amb les disposicions pressupostaries d’ACICOM i atenent a l’interés dels treballs seleccionats, podrà decidir atorgar més d’un premi i per tant fer les corresponents edicions”

Es tracta de dos originals diferents tant pel que fa als temes tractats, com pel sexe dels autors. Els dos aporten temàtiques de gran actualitat –el cas paradigmàtic de RTVV en un cas  i l’evolució de l’amor en el segle XXI- junt amb una alta qualitat dels textos escrits , sent un d’ells  en castellà i l’altre en valencià. El Jurat mostra la seua satisfacció per haver aconseguit la igualtat de gènere.

El Jurat ha valorat la originalitat i novetat del tractament i presentació dels dos treballs guanyadors així com la constatació de la seua relació i aportació a l’àmbit de la comunicació i de la investigació social, àrees que constitueixen un interés primordial per a ACICOM.

A més, els dos originals premiats també s’ajusten als objectius pels quals s’ha creat la convocatòria i que bàsicament responen als criteris de aportar estudis sobre comunicació relacionats amb la Comunitat Valenciana per a la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania i l’exercici dels drets relacionats amb la comunicació, promocionar i incentivar persones investigadores, generar debats i pensament entorn als treballs realitzats i contribuir a la seua difusió mediàtica per compartir coneixements.

20170420-joves-investigacions--nova-comunicaci-presentaci-a-la-52-fira-del-llibre-de-valncia_33323390194_o

Esta convocatòria , que va ser presentada oficialment en el marc de la passada Fira del Llibre de València, ha comptat  amb la col·laboració de les universitats públiques i privades valencianes i especialment dels departaments més implicats en la comunicació com són els de periodisme, comunicació audiovisual, filologia, sociologia, educació, psicologia, ciències polítiques, disseny, publicitat i màrqueting, documentació i informàtica entre altres.

Per a saber més:

Bases concurs https://goo.gl/lMAQti

http://proba.acicom.org/acicom-recolza-els-treballs-en-comunicacio-dels-autors-novells-de-les-universitats-valencianes-joves-investigacions-nova-comunicacio/

http://proba.acicom.org/concurs-joves-investigacions-nova-comunicacio/

http://proba.acicom.org/1-mes-per-finalitzar-termini-de-presentacio-treballs-joves-investigacions-nova-comunicacio/

 

ACICOM editarà o coeditarà l’edició d’aquests treballs al llarg de l’any 2018

ACICOM manté la seua vocació de permanència i continuarà convocant este concurs anualment –abans de l’estiu- per a seguir estimulant als estudiants en els seus treballs fi de grau, fi de màster, tesi o qualsevol altra modalitat d’elaboració que estiguen relacionats amb les àrees de comunicació social que a més d’exercicis acadèmics puguen ser presentats a la convocatoria i ser objecte de edició i difusió posterior.

València 10 de desembre del 2017

Resum dels dos treballs

Carlos López Olano: RTVV: La triple crisis de las televisiones públicas”

El trabajo traza un recorrido por el marco del audiovisual español en primer lugar, y después por los 24 años de historia de RTVV, para ver los motivos por los que desgraciadamente, la autonómica valenciana se convirtió en perfecto ejemplo negativo de la crisis económica, de identidad y de confianza en la que según diversos autores se encuentra el modelo de televisión pública en toda Europa.

Etiquetas: RTVV, Televisión pública, RTVE, Televisión Autonómica, Crisis del audiovisual

 

Assumpta Jover Leal: “De l’amor romàntic a l’alliberament sexual: anàlisi d’experiències subjectives i discursos mediàtics

Aquesta investigació esdevé una aproximació sociològica a la construcció actual de les sexualitats femenines en les societats capitalistes i occidentals actuals, dins de les quals es troba la societat valenciana, a partir de dos elements: per una banda, de les experiències subjectives de quatre dones joves valencianes i, per l’altra, dels discursos mediàtics produïts i reproduïts per un dels mitjans de comunicació femenins més popular entre les joves actuals.

Si entenem la sexualitat com una construcció social, en les societats occidentals capitalistes actuals, com és la  valenciana, aquesta sexualitat es topa de front amb dos imaginaris principals que l’articulen; l’amor romàntic i l’alliberament sexual. Aquests dos imaginaris, en la seua concepció, podrien semblar aparentment oposats. Malgrat això podria existir una estreta relació entre aquests dos imaginaris i l’esfera econòmica del mateix capitalisme, una relació que afectaria i influenciaria a la resta de les esferes socials.

Aquesta relació, a més de perpetuar el mateix sistema capitalista, afectaria també a la perpetuació d’un dels componen que preexisteix junt amb el sistema capitalista actual en relació amb ell; el patriarcat. Al mig d’aquesta relació, les dones ocupen un lloc privilegiat sent especialment susceptibles a ambdós imaginaris

 

Etiquetes: sexualitat, subjectivitat, mitjans de comunicació, capitalisme, patriarcat.

Post a Comment