Jornades sobre experiències innovadores en la comunicació de proximitat 10 i 17 d’abril de 2013

Cartell de les jornades.La Universitat de València organitza unes Jornades sobre la comunicació de proximitat

L’Àrea de Periodisme de la Universitat de València ha organitzat les jornades ‘Experiències innovadores en la comunicació valenciana de proximitat’. Se celebraran els dies 10 i 17 d’abril a la Sala de Graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. (Av.Blasco Ibañez 32 de València).

L’entrada és lliure.

L’objectiu és mostrar la situació actual, perspectives de futur i experiències innovadores dels mitjans de comunicació locals i comarcals de dins i fora del País Valencià.

Les jornades estan dirigides fonamentalment a l’alumnat universitari però també estan obertes a professionals de la comunicació i públic en general. Consistiran en la realització de dues taules redones d’anàlisi i debat.

Més enllà de la significativa importància dels grans mitjans de comunicació amb edicions locals i comarcals ubicats a València, Alacant i Castelló, hi ha una rica xarxa de xicotets mitjans de premsa, ràdio i televisió editats en les comarques que treballen i elaboren informació de proximitat. En el territori valencià hi ha actualment més de 450 mitjans de proximitat, dels quals 165 són diaris digitals amb continguts locals o comarcals. Malgrat la crisi, la comunicació de proximitat és ara més vigent i necessària que mai. Al voltant d’aquesta realitat comunicativa giraran els continguts de l’encontre.

La primera taula tractarà l’estat actual i perspectives de futur de la comunicació de proximitat valenciana en quatre sectors: premsa en valencià, ràdio de proximitat, comunicació institucional local i televisió digital comarcal. En ella participaran Ezequiel Castellano (director territorial al País Valencià d’El Punt-Avui,  secretari de l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes i soci ACICOM), Julio Gómez (periodista, director de Ràdio l’Om de Picassent i president de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes), Jordi Sebastià (alcalde de Burjassot, periodista i professor associat de la Universitat de València) i Pura Matoses (directora i editora de Sueca TV).  La taula serà moderada per Francesc Martínez Sanchis (periodista i professor associat de Periodisme de la Universitat de València).

En la segona taula s’abordaran experiències innovadores de dins i fora del País Valencià, fonamentalment el model informatiu dels diaris digitals i les sinèrgies existents entre la premsa impresa i la digital. Participaran Carles Ayats (periodista, director editorial del setmanari Alt Empordà de Figueres i president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal), el qual presentarà el Llibre Blanc de la Premsa Comarcal de Catalunya 2011. Igualment hi estaran Manuel Furió (periodista, director d’Hortanoticias.com i president de l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana, el qual analitzarà les experiències innovadores en la comunicació de proximitat en internet. Així mateix parlaran Josep Ritort i Ferrús (secretari general de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals) sobre l’aposta per un model mixt de premsa entre paper i digital. I, finalment, Miguel Ángel Pallás (periodista, director de Tucomarca.com de la Foia de Bunyol), qui dissertarà sobre els periòdics de comarques enfront la competència dels grans mitjans. Actuarà com a moderador Francesc Martínez Gallego, professor titular de Periodisme de la Universitat de València, vicedegà d’Economia i Infraestructura, i de Pràctiques de Comunicació Audiovisual i Periodisme, a la vegada que soci de l’ACICOM.

Les jornades es completaran amb una Mostra de Premsa Local i Comarcal (periòdics reals) que s’exposarà en el vestíbul de la Sala de Graus. La mostra recollirà més de cinquanta xicotets periòdics de proximitat editats actualment al País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.

Voràs que destacats socis d’ACICOM participen a les Jornades com són:

Ezequiel Castellano


Francesc Martínez Gallego

Podeu descarregar el programa complet fent CLIC ACÍ.

Post a Comment