Joan Ribó Canut, alcalde i candidat de Compromís a l’Ajuntament de València, en València, Klara i Transparent. Programa 16-2023+ Píndola pel valencià 08 + Agenda ACICOM

Davant les pròximes eleccions municipals, des de l’equip que fem el programa, València, Klara i Transparent, ens hem plantejat convidar a les tres candidatures progressistes: Unides Podem – Esquerra Unida, PSPV-PSOE i Compromís, al programa per conèixer millor i de primera mà tant a la persona que encapçala la llista, com les propostes que ens ofereixen en el seu programa electoral per millorar València.

Es tracta d’un exercici de transparència per acostar-nos sense filtres , a les candidatures que podríen fer un nou pacte de govern, com van ser els anteriors acords de govern de La Nau, o del Rialto.

Fem un programa participatiu i obert a la interacció. T’animem a dir la teua en el programa

Hem convidat a:

Pilar Lima, dia 10 

Sandra Gómez, dia 17, representada per Maite Ibañez Giménez.

Joan Ribó Canut, dia 24 

Dia 24/05/2023  PROGRAMA 16-2023 

20230524 Programa 16- 2023 Joan Ribó Canut en València, Klara i Transparent.

Xarrem amb l’actual alcalde de València, i candidat la seua reelecció a l’Ajuntament de València per Compromís + Píndola pel valencià 08 + Agenda

Tercer i últim programa la sèrie “Les candidatures responen” sobre les eleccions municipals del 28M, en els que entrevistem als candidats/tes a l’alcaldia de València dels partits del Botànic.

Açò és València, Klara i Transparent, un programa d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i Ràdio Klara. Al servei de la ciutadania i especialment dels moviments socials i de les persones que es preocupen i ocupen en millorar la societat. Fem un programa participatiu i obert a la interacció. Com vorreu ens han aplegat un fum d epreguntes d ela ciutadania.

Avui fem el programa Sara García Cabrera i Sergio Aires Machado; Manolo Totxa i Joan Sesé al control, Francesc Fenollosa i Ten que fa la Píndola pel valencià, i Jose Ignacio Pastor, que coordina el programa. També amb la participació de les persones que criden o escriuen al programa en directe o per whatsap o telegram.

Açò és València, Klara i Transparent, un programa d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i Ràdio Klara. Al servei de la ciutadania i especialment dels moviments socials i de les persones que es preocupen i ocupen en millorar la societat.

Sumari

  • Xarrem amb Joan Ribó Canut
  • Píndola pel Valencià
  • L’agenda d’ACICOM

 

Xarrem amb Joan Ribó Canut

Nascut a Manresa, província de Barcelona, el 17 de setembre de 1947, va viure en Adrall (Ribera de Urgellet, província de Lleida) fins que es desplaça a Barcelona per a realitzar els estudis de batxillerat. En acabar es va traslladar a València, on va estudiar Enginyeria agrícola en la Universitat Politècnica de València diplomant-se posteriorment en tecnologia d’aliments.

Va ser professor durant set anys de la Universitat Politècnica de València a les Escoles Superiors d’Enginyers Agrònoms i Industrials on va assumir durant dos anys el càrrec de Director del Departament de Química. En 1978 va aprovar les oposicions de professor agregat de Física i Química d’Ensenyament Mitjà. Cinc anys més tard va obtindre per concurs d’oposició la plaça de catedràtic. Des d’aqueix moment va desenvolupar la seua labor docent en els instituts de Batxillerat de Manises, els de València (Sorolla i Districte Marítim) i el de Meliana, on actualment està jubilat de la docència.

És alcalde de València des de juny de 2015 amb el suport del PSPV i València en Comú. Va ser reelegit al juny de 2019 amb el suport del PSPV.

La seua activitat política comença amb la participació en la constitució del Sindicat Democràtic des de posicions ideològiques cristianes progressistes, pròximes a la Teologia de l’alliberament (HOAC i Cristians pel Socialisme). Ingressa en el Partit Comunista del País Valencià quan es constitueix la Junta Democràtica, convertint-se en Secretari General d’EUPV a la ciutat de València del 1992 fins a 1997, quan és elegit Secretari General d’EUPV a deixar el càrrec Albert Taberner. En 2003 deixa el càrrec (ara conegut amb el nom de Coordinador General) en mans de Gloria Marcos. Ribó també ha format part de les primeres executives de CCOO d’Ensenyament sent elegit delegat sindical en dues eleccions sindicals.

Ha sigut defensor de les aliances electorals amb tercers partits (primer l’anomenada L’Entesa a les eleccions autonòmiques de 2003 i després de Compromís per al País Valencià, en les eleccions autonòmiques de 2007.

Va ser diputat en les Corts Valencianes entre 1995 i 2007. Des de 1999, any en què és candidat per primera vegada en la presidència de la Generalitat Valenciana, va ser síndic del grup parlamentari d’EUPV. En 2003 anuncia que deixa el càrrec de Coordinador General d’EUPV, sent el portaveu del grup parlamentari de les Corts Valencianes fins al final de la legislatura. Entre 2007 i 2010 deixa la política activa i retorna a la seua activitat professional, la de professor de secundària en l’institut de Meliana.

Arran de la crisi d’EUPV, en la qual Esquerra Unida es va partir en dues (els seguidors de Marcos i els militants d’Esquerra i País amb Project Obert , corrent intern de la qual Ribó era el líder), alguns dirigents van ser expulsats el mes d’abril de 2008 (com el mateix Ribó i el també ex secretari general del PCPV, Alfred Botella ) abandonant  la formació d’EUPV (Juan Manuel Busto, exalcalde de Puçol; i José Bort, regidor d’Albuixec). El 2010, Joan Ribó retorna a la primera plana política en ser proclamat candidat de Coalició Compromís a l’alcaldia de València en les eleccions municipals de 2011. La seua candidatura va rebre més del 9% dels vots, i es va convertir en tercera força en el consistori municipal amb 3 regidors.

 

 

 

 

  – Píndola pel Valencià 08 d’ACICOM realitzada per Tirant de Veu sobre la Xarxa .val , Xarxa Pública de serveis lingüístics valencians + Tirant AVANT #BonDiaAlumnataudiovisual

Es pot veure i descarregar en: https://youtu.be/rtRBfiWEhXU

 

 

 

 

 

 

Pots veure i sentir tot el programa complet Programa 16 en el Canal de Youtube d’ACICOM: https://youtu.be/xzYu_cgKkdc