Identitat audiovisual d’À Punt, conclusions d’una investigació

El passat mes de maig, t’invitàvem a participar en una enquesta, per dir la teua, sobre la identitat audiovisual d’A PUNT
https://acicom.org/que-opines-de-lidentitat-audiovisual-da-punt-tanimes-a-donar-la-teua-opinio/ com una manera de col·laborar des d’ACICOM en la millora permanent del nostre servei públic de comunicació.
Era una enquesta per al Treball Final (TFM) del Màster en Arts Gràfiques de la Universitat Politècnica de València, elaborada per Christian Hervás Ivars, Tècnic Especialista en Imatge i So. Llicenciat en CCII i Publicitat. Postgrau universitari en disseny gràfic.
Ara informem de les conclusions i posem al teu abast tot el treball realitzat.
 
CONCLUSIONS DEL TREBALL REALITZAT:
Podem concloure que, després dels primers tres anys en antena, la marca À Punt agrada, però de moment no entusiasma. El símbol corporatiu funciona, però el nom À Punt i l’ús del blanc i negre necessiten encara temps abans de ser plenament acceptats.
La identitat audiovisual agrada en estar desenvolupant-se correctament els objectius de comunicació de les cortinetes i promocions. No obstant això, existeix marge per a millorar els valors de diferenciació i novetat.
El disseny de les cortinetes genèriques ha sigut un encert. La solució formal adoptada comunica eficaçment els objectius i valors de la marca i és la favorita enfront de la competència.
El disseny de les cartel·les de promos és correcte, però fa falta recuperar urgentment la presència del símbol corporatiu. Les cartel·les d’À Punt ocupen el segon lloc enfront de la competència.
El símbol d’À Punt queda en tercer lloc per darrere d’Antena 3. L’1 de la CRTVE  lidera de manera indiscutible. L’antiga marca de la televisió valenciana entorn del simbolisme del 9 continua extraordinàriament present en la ment dels espectadors.
Tenint en compte la novetat de la marca i les limitacions de pressupost, À Punt ha fet una bona faena en els seus tres primers anys. La construcció i assentament d’una nova identitat és un procés llarg i costós.

Descarrega’t tot el treball punxant en La identidad audiovisual de À Punt

Post a Comment