HumanisTICs 2017 | Foro de lo digital y lo humano | 8 al 12 de maig

Robots, objectes en 3D, imatges que no existeixen però l’ull percep, un programa de ràdio en directe, màquines que pensen, els vigilants en internet o l’alcalde de la teua ciutat responent les teues preguntes. Són alguns dels ingredients de la XXV Edició del Fòrum Lluís Vives, que se celebra del 8 al 12 de maig a València, sota el títol HumanisTiCs.

Unes jornades amb una cuidada selecció de tallers i xarrades entorn de la relació existent entre les humanitats i les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), que explicarà en la seua sessió inaugural amb l’alcalde Joan Ribó i el Conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, en una taula oberta a la participació del públic.

Dins de les activitats programades, destaca la realització i emissió, del programa de ràdio “Carn crua”, dirigit per Javier Gallego, que en aquesta ocasió adequarà els seus continguts a la temàtica del Fòrum.

Al llarg de tota la setmana, els matins estaran ocupats per tallers pràctics, tots gratuïts prèvia inscripció en la web del Fòrum, impartits per especialistes en les matèries a tractar: programació de videojocs amb Scratch; muntatge d’un robot mòbil amb configuració cinemàtica diferencial; la revolució digital de la Internet de les Coses; tots els secrets de la impressió 3D i el món de la Ciència de Dades.

En l’apartat de xarrades, també d’accés lliure, comptarem amb representants de totes les càtedres de Govern Obert i Transparència de les universitats públiques valencianes. A més, els ponents seleccionats, conversaran de temes tan diversos, i interessants com la realitat augmentada, la intel·ligència artificial, l’ús calmat de les tecnologies, els pros i contres de les transformacions digitals, el costat fosc de la seguretat informàtica o la relació entre els joves i les tecnologies.

La programació completa, per dies, la podeu consultar en aquesta mateixa web: http://www.forolluisvives.es/humanistics/programa/

Tots els tallers i xarrades són gratuïts, encara que el Fòrum proposa una barata amb els assistents, l’entrada sostenible. A canvi d’accedir al Fòrum hauran de portar (els que voluntàriament ho desitgen) un residu electrònic per a reciclar, aparells electrònics, xicotets electrodomèstics, impressores, pantalles, CD, DVD, mòbils, carregadors, bateries, piles, cables, etc. Qualsevol “RAEE” és benvingut per a conscienciar sobre la importància de reciclar i treballar la problemàtica de la brossa electrònica. La iniciativa, que compta amb el suport del Museu d’Informàtica i la Unitat de Medi ambient de la UPV, es durà a terme en la taula de registre de cada taller o xarrada, on hi haurà un punt net per a deixar el residu electrònic.

El Fòrum Lluís Vives està organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València amb el recolze en aquesta edició de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la col·laboració de les Universitats Valencianes. Les activitats es duran a terme en diferents seus: el Centre Municipal de Joventut de Algirós -seu de la Regidoria-, la Escola d’Enginyeria Informàtica i laboratoris de la UPV, Les Naus Centre d’Innovació i la Fundació ADEIT.

Post a Comment