Homenatge al cineasta Llorenç Soler, dilluns 27 de maig 2013 a La Nau

L’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull una jornada d’homenatge al cineasta Llorenç Soler, amb la presentació d’un documental i un llibre, que analitza la intensa obra d’aquest autor.

L’acte començarà a les 19 hores amb la projecció del documental Los Náufragos de la casa quebrada (2011. 39’min. B i N/ Color), l’última producció de l’autor. El documental es desenvolupa a Sòria, on hi ha un bloc de 60 habitatges socials construïts als anys 50, propietat de l’Ajuntament, i que hui es troben bastant deteriorats. Els veïns han estat invitats a abandonar aquestes cases perquè el Consistori de la ciutat té altres projectes urbanístics, possiblement especuladors, per a aquests terrenys. Tres famílies, integrades per persones d’edat avançada, s’han fets forts als tres últims habitatges i es resisteixen a abandonar-los, cosa que causa un conflicte de difícil solució entre ambdues parts.

A continuació es presentarà el llibre La mirada comprometida. Llorenç Soler, coordinat pel Miquel Francés, en una taula redona en què participaran els professors de la Universitat de València Josep Gavaldà i Miquel Francès, José Antonio Hurtado, cap de programació de l’IVAC-La Filmoteca, i el mateix Llorenç Soler. El llibre analitza la intensa i rica obra del cineasta, des de la crítica i el rigor filmogràfic.

Per a saber més:

Llorenç Soler, un valencià dedicat a la direcció, la producció i la docència del documental.

LLORENÇ SOLER. UNA MIRADA DOCUMENTAL

Post a Comment