Homenatge a Cecilia Bartolomé i projecció de “Carmen de Carabanchel” i “Margarita y el Lobo”. Dimarts 12/11/2019, a les 17h, al CCC Centre del Carme. Consorci de Museus

Resultado de imagen de cecilia bartolomé

Homenatge a la cineasta Cecilia Bartolomé (Carmen de Carabanchel + Margarita y el Lobo).

ACICOM i el CEFIRE d’educació inclusiva, hem organitzat aquesta interessant activitat, relacionada amb el Taller : “València , ciutat de dones artistes”

.

Comptarem amb la presència de la cineasta alacantina Cecilia Bartolomé, a la qual li realitzem un homenatge i projectarem dues de les seues obres: Carmen de Carabanchel (1965) i Margarita y el Lobo (1969). Les pel·lícules tenen en comú la seua temàtica, ambdues parlen de la repressió cap  les dones a l’Espanya nacional-catòlica dels anys 60.

 

Carmen de Carabanchel fitxa_opt

Carmen de Carabanchel ens mostra la vida d’una dona del barri madrileny, durant una època convulsa en la qual la brutal repressió dels grisos convivia, no sense contratemps, amb la música dels Beatles.

 

Margarita y el lobo fitxa_opt

 

 

 

Margarita y el Lobo ens conta la història de Margarita i el seu via crucis quan s’enfronta a una separació, ja que el jutge eclesiàstic estableix que només hi haurà separació de cossos i béns; ja que el matrimoni és per a tota la vida. A través de números musicals, se’ns mostren els records de la vida passada de Margarita.

Comptarem amb la presència de la directora, Cecilia Bartolomé (cineasta feminista pionera en l’Estat espanyol) i del personal del CEFIRE.

Entre les assistents comptarem amb la inestimable col·laboració de Giovanna Ribes, l’Assessora d’Igualtat i Coeducació en la formació del professorat del CEFIRE Educació Inclusiva: Ana López Navajas; l’escriptora i professora Rosa Roig Celda i l’artista gràfica Manola Roig Celda.

logo conselleria+cefire negro_opt  Coeduca_opt

Per saber-ne més:

Sobre Cecilia Bartolomé:

http://www.mujeresdecine.com/directoras/item/290-cecilia-bartolome.html

https://es.wikipedia.org/wiki/Cecilia_Bartolom%C3%A9

https://www.imdb.com/name/nm0059061/

https://elpais.com/tag/cecilia_bartolome/a

https://cimamujerescineastas.es/tag/cecilia-bartolome/

https://terrenocine.com/cecilia-bartolome-premiada-por-la-academia-valenciana-del-audiovisual/

Post a Comment