Facultat de Comunicació. Territoris i medi ambient al Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019. 15/11/19 a les 18:30h. Saló de Graus projectem La Marina Alta: en construcció; MAT Castelló, l’autopista elèctrica; El Clot, espai fora d’ordenació.

Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València

Divendres, 15 de novembre a les 18:30h.

Av. de Blasco Ibáñez, 32, 46010 València📍 Localització

Vos invitem a la presentació i col·loqui sobre tres audiovisuals d’aquesta innovadora iniciativa que dona visibilitat a diverses lluites socials rtelacionades amb el nostre trerritori

TERRITORI d’ACCIÓ http://www.territoriaccio.com/ és un projecte multiplataforma de Sistema del Solar Produccions http://sistemadelsolar.com/per visibilitzar les lluites socials al nostre territori.
Territori d’ACCIÓ és un mapa documental de les RESISTÈNCIES al PAÍS VALENCIÀ, un projecte multiplataforma de Sistema del Solar Produccions que fa un retrat de mobilitzacions socials de la comunitat.

La idea és apropar-nos als protagonistes de les històries i el seu context real, difondre diverses necessitats de la societat valenciana i donar veu a les lluites. Són històries locals, però de les que trobarem moltes similituds en cada ciutat, poble i territori del món.

Promo del projecte Territori d’Acció

Territori d’acció promo from Sistema del Solar on Vimeo.

  Projecció dels documentals:

La marina alta: en construcció

Sinopsi
Fem una anàlisi del procés urbanitzador descontrolat i basat en l’estacionalitat que, des de fa dècades, està donant-se a la comarca de la Marina Alta.
Partirem de casos concrets a Dénia i Xàbia, dos municipis veïns situats a les faldes del Parc Natural del Montgó i de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, espais naturals protegits que contrasten amb el paisatge circumdant i serveixen d’esmorteïdors de les agressions ambientals produïdes per la construcció.
L’equilibri entre el desenvolupament urbà i la sostenibilitat del medi sembla ben difícil d’alcançar.

La Marina Alta_opt

Fitxa La marina alta: en construcció 🔗

LA MAT, l’autopista elèctrica

Sinopsi
Ens endinsem a l’interior de Castelló, per seguir el trajecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que recorre les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat, L’Alacalatén i la Plana Alta com una gran cicatriu. Els seus habitants relaten què suposa la vida quotidiana, prop de l’influx dels camps electromagnètics generats per 400 Kv, i com aborden el futur incert de la construcció d’una nova línia MAT en paral·lel a l’actual. Què aportaria esta nova línia elèctrica?
La Plataforma contra les línies de Molt Alta Tensió (MAT), una problemàtica que afecta directament a la comarca, ja que el projecte de la xarxa d’alta tensió que es pretén instal·lar creuaria l’Alt Maestrat passant per Meanes, prop d’Atzeneta. El poble, com tants altres pobles afectats, es mostren disconforme amb aquest projecte: “Aquest tipus de projectes lleven vida al paisatge i als pobles”.

La MAT fitxa_opt

Fitxa MAT Castelló, l’autopista elèctrica 🔗

El Clot, espai fora d’ordenació

Sinopsi
Situats en la denominada Zona Zero, els Blocs Portuaris diuen que representen el problema del barri del Cabanyal, concentrat en un sol edifici.
La seua situació és complexa. De les 168 vivendes, 77 són públiques —36 pertanyen a l’Administració autonòmica, 34 a la societat Pla Cabanyal i 7 a l’Ajuntament de València— i les 91 restants són propietat de particulars. La regidoria d’urbanisme ha presentat recentment un informe que xifra en 5,94 milions d’euros la seua rehabilitació. El debat està obert; la proposta més ferma és reedificar-los en un altre terreny pròxim. Siga com siga el seu futur, parem atenció al dia a dia dels seus habitants. Quina és la realitat humana del lloc? Les negociacions urbanístiques continuen amb els propietaris, però què passa amb els altres residents, els llogats i els que estan en una situació per regularitzar?

El Clot fitxa_opt

Fitxa El Clot, espai fora d’ordenació 🔗

PER A SABER-NE MÉS

https://www.facebook.com/Territori-dAcció-544789589329638/

http://www.territoriaccio.com/

https://twitter.com/territoriaccio

https://www.instagram.com/territoriaccio/

https://vimeo.com/sistemadelsolar

https://www.facebook.com/SistemadelSolar/

Post a Comment