Els moviments socials i la incidència política. Presentació del llibre 16/11/2021, a les 19h. OCTUBRE CCC

Els moviments socials i la incidència política.
Participació i innovació social en la ciutat de València
.

ACICOM presenta el llibre guanyador del Concurs Joves Investigacions / Nova Comunicació

.

OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània 
dimarts 16 de novembre a les 19h.

.

Es tracta d’una investigació guanyadora del III Concurs Joves Investigacions / Nova Comunicació d’ACICOM, 2020-2021, que es presentarà a la Fira del Llibre de València, el dissabte 16 d’octubre a la Sala Museu 3 a les 20.00 hores. El text base, del qual és autora Laia Saragossà Miquel, va guanyar el concurs que ACICOM convoca anualment per nodrir la col·lecció Joves Investigacions/Nova Comunicació, que compta ja amb tres edicions de vigència.

A la present edició es van presentar una dotzena d’originals amb temes molt variats com ara estudis lingüístics, la fauna marina de la mediterrània, la tecnologia de l’educació, les plataformes digitals emergents i un projecte col·laboratiu per a l’atenció a persones en situació de dependència.

El treball guanyador de l’actual edició Els moviments socials i la incidència política. Participació i innovació social en la ciutat de València tracta l’evolució social de la democràcia representativa fins a la governança participativa en la qual ara ens movem. I en aquest escenari la investigadora posa el focus en els protagonistes que són els moviments socials i la seua incidència en les encara noves estructures participatives de l’administració pública i en les polítiques públiques, fins ara alienes a les reivindicacions socials.


Amb la publicació d’aquesta col·lecció, ACICOM vol aportar treballs d’investigació sobre la comunicació i difondre’ls a la societat valenciana, a la vegada que promocionar i visibilitzar a joves figures emergents de l’àmbit acadèmic, facilitant així la generació de debats al voltant dels temes que més ens preocupen.

Com en edicions precedents, en esta actual de 2020-2021, ACICOM també publica el llibre amb el règim de coedició amb la prestigiosa editorial Tirant lo Blanch

El llibre serà presentat per:

José Ignacio Pastor: "La ley ha provocado la situación actual con los  extrabajadores" - Levante-EMV

Jose Ignacio Pastor, president d’ACICOM

Una conversa oberta en Ràdio Klara sobre Dia Mundial de la Ràdio 2020.  Crònica - ACICOM

Emília Bolinches, periodista i escriptora , vicepresidenta d’ACICOM i coordinadora de l’edició.

May be a closeup of una o diverses persones

Maria Jesús Pérez Galant, Directora General de Participació de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica dela GVA.

 Lai(a) Saragossà Miquel, autora

 

Lai(a) Saragossà, la seua autora és una treballadora social especialitzada en la participació ciutadana i en l’acció comunitària. Actualment, treballa en la coordinació de les polítiques locals de joventut del País Valencià. Ella explicarà la investigació feta en aquest estudi sobre les necessitats dels col·lectius socials i les dificultats en que es troben a l’hora de relacionar-se amb les administracions públiques per a fer-los participes de les seues carències i aconseguir els seus objectius. I ho fa utilitzant el mètode de l’entrevista directa a tretze organitzacions socials valencianes. És un treball de contingut analític totalment novador, adoptant un estil de redacció molt periodístic per aplegar a les persones lectores.

 

El passat 16 d’octubre vam realitzar la primera presentació a la Fira del Llibre de València, un acte molt encisador, tant per les intervencions com per la gran quantitat de públic interessat.

Us deixem un reportatge fotogràfic de l’acte.

20211016 Presentació ELS MOVIMENTS SOCIALS I LA INCIDÈNCIA POLÍTICA, Fira del llibre de València

PER A SABER-NE MÉS

Els moviments socials i la incidència política. Participació i innovació social en la ciutat de València

Les pràctiques populars d’innovació social i la seua incidència en la política institucional. La perspectiva dels moviments socials de València Laia Saragossà. Treball final del Màster oficial en Polítiques socials i Acció comunitària. http://escoladeligop.com/wp-content/uploads/2020/02/Les-pr%C3%A0ctiques-populars-dinnovaci%C3%B3-social-i-la-seua-incid%C3%A8ncia-en-la-pol%C3%ADtica-institucional.-La-perspectiva-dels-moviments-socials-de-Val%C3%A8ncia-Laia-Saragoss%C3%A0.pdf

Esdeveniment en facebook: https://www.facebook.com/events/1541327282886455/

Post a Comment