El VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés porta a Elx el documental No s’apaguen les estreles

El documental ha estat dirigit pel que fora cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, a partir d’un guió del periodista David Segarra.
“El Festival de Cinema Ciutadà Compromés es desenvolupa entre el 27 d’octubre i el 23 de novembre i projecta més de 80 audiovisuals a 21 localitats de la Comunitat Valencià.

 

No s’apaguen les estreles és un documental pensat per a enfortir l’autoestima, la identitat i les arrels valencianes. Pretén, també, recuperar les històries de valentia, saviesa i renaixement del poble valencià. Un viatge de nord a sud, de la costa a l’interior per a descobrir pobles, cultures i realitats que part de la societat actual desconeix. Deu històries que s’entrellacen per a dialogar amb joves i majors que viuen sense oblidar les arrels. Amb la memòria viva. El documental ha estat dirigit pel que fora cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià a partir d’un guió del periodista David Segarra i produït per Victor Serna.

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb una dotació econòmica modesta, aconsegueix ser un dels Festivals de referència al País Valencià, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. És el Festival més llarg: des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons, 23 de novembre. Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors de l’audiovisual.

A més, segons paraules del seu director Jose Ignacio Pastor, el Festival busca generar sinergies entre autors, públic i societat civil, a través dels cine-fòrums en els quals participen els i les realitzadores i implicant a més de 60 entitats de diferent caire de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.) Creant experiències emocionals col·lectives, mitjançant conversatoris entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns lligams emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals.

“Hem aconseguit ser un Festival de referència per, entre altres coses, portar l’audiovisual a la ciutadania, fugint de centralismes i programant al llarg i ample del país. També volem potenciar els audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua. Sempre comptant  amb la implicació de persones, entitats, i institucions molt variades”, ha manifestat Pastor.

En esta Setena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micro-mecenatge, ficció, valors ciutadans, etc.