El Ventanal, projectem: La ZAL: Zona Abans de Llauradores; Aturem la ZAL i La Marina Alta: en construcció. 15/11/2019 a les 19h.

Divendres, dia 15 de novembre a les 19h. en El Ventanal:  C/ Fra Pere Vives, 13, València   📍 Localització

Projecció dels documentals 

La zal: zona abans de llauradores

Sinopsi
El pla d’ampliació del port de València dut a terme durant els anys 90 va implicar gran part de la destrucció de l’horta i les cases de la pedania de La Punta. 200 alqueries, cases i barraques varen ser derruïdes, així com 73 hectàrees d’horta productiva. Els veïns i veïnes de La Punta es varen unir amb la finalitat de paralitzar les expropiacions i salvar les seues cases i l’horta.
La ZAL, Zona Abans de Llauradores pretén relatar el pas del temps des del començament de la lluita veïnal fins avui. Després de les demolicions, i de ser denegat pel Tribunal Constitucional, actualment el pla de la ZAL es torna a impulsar. Més de 20 anys després la lluita veïnal no descansa i busca ara 0la reversió de la ZAL i la recuperació dels terrenys de La Punta com a horta
productiva.

La Zal fitxa_opt

Fitxa La zal: zona abans de llauradores 🔗

Aturem la ZAL

La marina alta: en construcció

Sinopsi Fem una anàlisi del procés urbanitzador descontrolat i basat en l’estacionalitat que, des de fa dècades, està donant-se a la comarca de la Marina Alta. Partirem de casos concrets a Dénia i Xàbia, dos municipis veïns situats a les faldes del Parc Natural del Montgó i de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, espais naturals protegits que contrasten amb el paisatge circumdant i serveixen d’esmorteïdors de les agressions ambientals produïdes per la construcció. L’equilibri entre el desenvolupament urbà i la sostenibilitat del medi sembla ben difícil d’alcançar.

La Marina Alta_opt

Fitxa La marina alta: en construcció 🔗

Post a Comment