EL PSPV DE PUIG. RTVV I LA POLÍTICA VALENCIANA. Entrevista a Jose Ignacio Pastor, President ACICOM i Ex-vicepresident del Consell d’RTVV

ACICOM fomenta i dona suport a diverses iniciatives innovadores en el camp de la comunicació que ajuden a millorar la nostra dieta mediàtica. Un exemple és la col·lecció de publicacions JOVES INVESTIGACIONS / NOVA COMUNICACIÓ dirigida a donar visibilitat als treballs de la ciutadania més jove (treballs fi de grau, fi de master, tesis doctorals, treballs d’investigació, etc) i congruents amb els fins de la nostra associació. 

Marina Garcia Blanes, és una estudiant del darrer curs de periodisme  de la Universitat de València que està realitzant  seu treball de Fi de Grau sobre “EL PSPV DE PUIG” , el contacte amb la qual ha estat gràcies al professor i amic Francesc Martínez Sanchis. El treball està sent tutoritzat pel professor Salvador Enguix (delegat de La Vanguardia a la Comunitat Valenciana)

Marina ha plantejat el seu treball en format audiovisual. Ha realitzat diverses entrevistes, que podreu vore en el canal de youtube creat a l’efecte  i també podeu consultar la web creada a l’efecte: http://tfgmarinagblanes.wix.com/elpspvdepuig. Les persones entrevistades han sigut: Ximo Puig, Jordi Martínez, Jose Ignacio Pastor, Lidia del Canto, Quico Arabí, i Toni Gaspar 

 Vos deixem a continuació l’entrevista realitzada al president d’ACICOM: Jose Ignacio Pastor Pérez, que versa quasi de manera exclusiva sobre la RTVV.

Jose Ignacio Pastor, ha estat vicepresident del Consell d’Administració d’RTVV a proposta del PSPV desde l’any 2003 fins a 2011 i és l’autor del llibre Una altra RTVV era possible… i serà?. És una de les persones més crítiques amb la gestió que el PP va fer en Canal9 i amb els efectes que això ha tingut en la nostra democràcia i en la nostra identitat.

 El rol d’RTVV en la política valenciana

«RTVV ha sigut, per desgràcia, una servei de propaganda en compte d’un servei d’informació i en compte d’un servei públic ha sigut apropiat, com moltes altres coses dels fons públics, pel PP que ha derivat cap a l’extorsió i el robatori. El PP no ha tingut voluntat d’informar a la ciutadania sino que era un apendix de la presidència de la Generalitat, l’ha utilitzat com un mitjà gubernamentalitzat totalment sense criteris democràtics i sense intentar crear opinió ni identitat. És inexplicable la decisió autoritària del president de la Generalitat en tancar-la, ja que ni els números quadren ni ha explicat perquè ho va fer,  i sobretot perquè s’ha llevat un aparell de publicitat i propaganda que tenia el propi PP. Crec que Fabra la tanca per a que no se li vegen les vergonyes (la corrupció, la descomposició interna,  la falta de projecte…).

La dieta mediàtica que hem pres quan existia Canal9 ha sigut pobra i tòxica.  És fonamental tindre una informació completa, no tergiversada i per tant, el sistema mediàtic valencià és molt feble i molt roïn. Mai hem tingut una capçalera que abarque tota la llonganisa que tenim per País i damunt els diaris de tirada nacional amb delegació a la Comunitat van desapareixent. Cal crear sinergies entre el sistema públic, el privat i la ciutadanía.

La influència en la societat

La credibilitat de RTVV estava per terra però la ciutadania no és tonta, quan s’ofereix informació l’audiència augmenta, la prova és que en els últims dies quan es deixa als periodistes treballar lliurement les audiències es dispararen. Però clar, si el que ofereixen és el NO-DO aplega un moment que la gent més acòlita ho veu però eixa gent ja la té el PP.

Els efectes en la democràcia

Si no hi ha mitjà no hi ha deliberació i cal que hi haja perquè és la base de la democràcia.  Jo crec que una nova RTVV és, més que possible, imprescindible», Jose Ignacio Pastor.

 Per a saber més:

https://www.facebook.com/elPSPVdePuigTFG

http://tfgmarinagblanes.wix.com/elpspvdepuig

https://www.youtube.com/channel/UC8t5U05pml9zLFnjj_2U_pw

Post a Comment