El festival d’Acicom, Cinema Ciutadà Compromés 2017, innova amb una mostra de Youtubers socials

logo-youtubers-

El festival d’Acicom, Cinema Ciutadà Compromés 2017, innova amb una mostra de Youtubers socials
La tercera edició del Festival Cinema Ciutadà i Compromés (FCCC) presenta enguany una novetat relacionada amb les noves practiques audiovisuals de la gent jove.

Es tracta d’una mostra de Youtubers socials valencians, que fan ús d’eixe canal de comunicació per donar a conèixer les seues opinions al voltant de temàtiques socials i compromeses de l’actualitat.

La mostra inclou una perspectiva del panorama general i actual dels Youtubers valencians. El programa presenta productes dels youtubers literàries i dels que fan l’humor més valencià i en valencià, sense oblidar els nous formats més característics que han posat de moda les noves generacions més joves.

La mostra pretén repassar el ventall youtubers logod’oportunitats que ofereix aquesta nova gramàtica audiovisual, una nova manera d’escriure l’audiovisual, que trenca les regles tradicionals del seu relat estructurat. Escoltarem el que les persones joves necessiten dir en veu alta. Està confirmada la participació de Miss Tagless –una de les creadores més conegudes entre l’audiència valenciana- amb un vídeo especial produït especialment pel FCCC. També participarà en la mostra El Renao, youtuber de la població de Sueca que destaca pels seus videoclips, entre altres formats diferents dels que fa ús en el seu treball comunicatiu. Entre les Youtubers literàries assistirà Rolly Haacht, que explicarà com Youtube es un canal adequat per difondre continguts relacionats amb la literatura.

El disseny de la sessió del festival dedicada a la mostra serà diferent al habitual, ja que el fenomen YoutubeRYoutuber té unes característiques concretes de duració i format audiovisual. Per tant, es tractarà de fer un recorregut informatiu, acompanyat de comentaris i tertúlia breu en cada vídeo per conèixer més sobre este nou fenomen cultural que triomfa entre adolescents i joves estudiants. Intentarem saber per què naix, com es fa, quines tècniques utilitza, com es relaciona amb els subscriptors i com es finança.

En definitiva farem un anàlisi exhaustiu per intentar donar visibilitat a les iniciatives de Youtubers socials, ciutadans i compromesos, que treballen al nostre entorn social.

20171114 Cartell youtubers socials en CCC Octubre FCCC 2017

La Mostra de Youtubers tindrà lloc el dimarts dia 14 de novembre al Centre Octubre de Cultura Contemporània, carrer San Fernando, a partir de les 19 hores. La entrada es lliure fins omplir el saló d’actes.

La tercera edició del FCCC està organitzada per ACICOM i consta d’un programa 56 audiovisuals de tots els formats, dels quals 48 integren la secció a concurs. Enguany el Festival ha creat un nou guardó especial dedicat a la secció de Youtubers, a la millor producció.

València, diumenge 12 de novembre de 2017

 

Per a saber-ne més:

Post a Comment