Curt Creixent 3º edició: Els públics del curtmetratge

 Curt Creixent 3º edició: Els públics del curtmetratge

10 de novembre a 9:30 h a 18:00 

 
MuVIM, Museu Valencià de la Il.lustració i de la Modernitat
Calle de Guillem de Castro, 10, 46001 Valencia

Curt creixent, trobades amb el cinema breu és un espai de reflexió i debat sobre el curtmetratge. Enguany fem la tercera edició i la dediquem a un tema clau de l’audiovisual i la cultura: els públics.

Curt Creixent es dedica enguany a un tema clau de l’audiovisual i la cultura: els públics. En la trobada debatrem sobre com els espectadors canviem en relació amb l’oferta de cinema que coneixem i la que cerquem en les diferents pantalles. Així, al costat dels professionals de la programació, la gestió audiovisual, o el periodisme, compartirem experiències de difusió i comunicació del cinema més curt, que s’expandeix amb les noves tecnologies.

Nous camins que connecten les pel·lícules amb els públics i dels quals volem parlar i debatre entre totes les persones assistents.
9.30-10.00 – Presentació de la jornada
Amb José Luis Moreno, director adjunt de Cinematografia i Audiovisuals de l’IVC; Rafael Company, director del MuVIM i un membre de l’organització.
10.00-11.30 – 1a sessió: Els públics del cinema i la cultura
Per a començar, abordem l’anàlisi dels públics del cinema i la cultura i com treballar aquests públics en activitats amb un abast definit, com és el de la Comunitat. Comptem, entre d’altres, amb diferents gestors culturals que tenen experiència en l’àmbit de diversos formats de cinema:
• Sara Mansanet. Directora del Festival Internacional de migmetratges La Cabina.
• José Antonio Hurtado. Cap de programació de l’IVC.
• Carlos Madrid. Director del Festival Internacional de València Cinema Jove.
11.45-13.15 – 2a sessió: Públics i audiències. El curt en TV i mitjans digitals
Volem parlar de la difusió al públic del curtmetratge i altres formats audiovisuals nous a través de la televisió i els mitjans digitals, com les plataformes i arxius d’internet i les xarxes socials. També de la funció de l’exhibició de cinema en la promoció de la indústria pròpia, de la normalització lingüística, i en la responsabilitat educativa per a la formació dels públics més joves. I, especialment, de les estratègies d’audiència en l’àmbit autonòmic. Tindrem ocasió de compartir aquestes reflexions amb un del responsables del nou espai mediàtic públic valencià.
• Ernest J. Sorrentino. Subdirector de continguts de CVMC / À Punt
13.15-14.00 – 3a sessió: Debat i propostes
Resultat d'imatges de curt creixent
[DINAR AMB CONVIDATS A LA CAFETERIA DEL MUVIM]
16.00-18.00 – 4a sessió: Presentació de festivals i projecció de curts
La sessió de la vesprada és el torn dels festivals que parlaran de les experiències i estratègies amb els seus públics. Gaudirem de la participació de tres festivals amb
trajectòries molt diferents que, a més, ens presentaran cadascun una pel·lícula premiada recentment al seu festival i representativa de la seua programació.
• Festival Internacional de migmetratges La Cabina, per Sara Mansanet, directora del festival. Premi del públic 2015: Terremere (Aliou Sow, 2014, 32’)
• Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, per Carlos Madrid, director del festival. Lluna de València al millor curt 2017: Submarine (Mounia Akl, 2015, 21’)
• Festival Cinema Ciutadà Compromés, per José Ignacio Pastor, director del festival i president d’ACICOM. Premi millor curt 2016: 14 anys i un día (Lucía Alemany, 2015, 12’)
Divendres 10 de novembre de 2017
Saló d’actes del MuVIM
Carrer de Quevedo 10, 46001, ValènciaInformació i inscripció: curtcreixent@gmail.com
96 388 37 30 /// muvim.com /// curtcreixent.org

Organitzen
Institut Valencià de Cultura, MuVIM i Some Like It Short

Col·laboren
La Cabina Festival Internacional de Mediometrajes de València,

Festival Cinema Ciutadà Compromés-ACICOM,

http://valencia.carpediem.cd/events/5008043-curt-creixent-3-edici-els-p-blics-del-curtmetratge-at-muvim-museu-valenci-de-la-il-lustraci-i-de-la-modernitat/

 

 

Post a Comment