CULTURA – CENSURA i col·laboradors necessaris. 9 de març 2016 a les 18:30. Col·legi Major Rector Peset

ACICOM és una de les entitats participant i col·laboradores d’aquest acte CULTURA CENSURA i col·laboradors necessaris.

20160309 Cartell Cultura-Censura reduitEl Col•lectiu Cultura Crítica, en col•laboració amb el CRACS de la Universitat de València, convoquen una xerrada debat  sobre la relació entre la Cultura i la Censura per esbrinar quins mecanismes s’han utilitzat (i es fan servir encara) per a ofegar les expressions culturals, la creativitat i les llibertats, per a analitzar els diferents tipus de censura – la del poder, l’econòmica, l’autocensura- i el terrible  historial de repressió cultural, banalitat propagandística i manipulació informativa que els valencians hem hagut de patir de manera més intensa els darrers vint anys de governs del PP.

Comptarem a la taula amb la participació de Román de la Calle, Amàlia Garrigós, Pilar Almeria, Josep Lluís Galiana i Vicent Tamarit. Conduirà i moderarà l’acte Rafa Xambó.

Pretenem no només fer un debat que ens interessa a moltes persones i especialment als treballadors de les indústries cultural, sinó també una denúncia pública de fets, actituds i persones que han enfonsat la cultura i han obstaculitzat les possibilitats de treballar i desenvolupar-se creativament i artísticament a molts creadors i empreses.

Per tal d’il•lustrar la diversitat de censures, llistes negres, expedients, amenaces, retirada d’ajuts econòmics, destitucions, i també els problemes que han patit els qui ho han denunciat, no s’han resignat o n’han tractat d’informar,  hem convidat un bon grapat de testimonis dels diferents sectors culturals per tal que, en un format breu, ens relaten la seua experiència o ens exposen alguna proposta. Tot i que potser encara se n’afegiran uns quants més, a hores d’ara tenim confirmada la participació de:

Toni Canet, Alfons Cervera, Beatriz Garrote, Albert Staromievski, Xurxo Estèvez, Manuel Molins, Patricia Pardo, Manel Rodríguez-Castelló, Mònica Parreño, Vicent Monsonís, Vicent Vergara, Manolo Jardí, Emili Piera, Moisés Vizcaíno, Ximo Solano, Alfred Picó, Xavi Puchades, Juanjo Prats…

Us esperem

Post a Comment