Crònica de la presentació del calendari: “TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS”

El passat dimarts, dia 3 de febrer de 2015 es va presentar el calendari de les dones, dedicat enguany a Les Creadores d’Opinió. Vos oferim ara una crònica de l’acte feta per Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM i intervinent, a banda d’un reportatge fotogràfic

http://proba.acicom.org/2015/02/01/dimarts-dia-3-de-febrer-a-les-19h-presentacio-calendari-de-dones-2015/

UN CALENDARI  SINGULAR: LES CREADORES D’OPINIÓ

Estem molt acostumades a la moda dels calendaris amb xics i xiques guapes. Este calendari que ha elaborat i publicat l’area de la dona de la Intersindical i que es va presentar el passat dia 3 a València és ben diferent. Encara que apareixen dones, moltes dones, totes elles poden o no ser guapes, poden o no ser sexis pero el que sí tenen totes elles és un cervell molt ben organitzat i creatiu amb un denominador comú: són creadores d’opinió.

Mavi Oliver Guasp, responsable de polítiques d’igualdat del STEPV, va presentar la dècima edició d’este calendari “Tiempo de Mujeres, Mujeres en el Tiempo 2015” i Macu Gimeno Mengual, coordinadora de l’Àrea de la Dona de la Intersindical Valenciana, va presentar les dos periodistes invitades Rosa Solbes López, socia d’ACICOM, i Emília Bolinches Ribera, vicepresidenta i socia fundadora. Es va parlar de periodisme i de pèriodistes i es va fer des de dues vessants complementaries per explicar el paper que juga la dona en els mitjans de comunicació. Mentre Rosa Solbes va tractar el tema de la dona com a professional de la informació i de l’opinió, Emília Bolinches va incidir en el tractament mediàtic de la dona com a objecte protagonista de la informació.

Les dos van coincidir en assenyalar que els avanços en la igualdat de homens i dones estan estancats des de fa més de dos dècades tant en els sous com en els llocs de responsabilitat i directius, encara en mans dels homens, al temps que els mitjans de comunicació continúen donant una imatge de la dona segons els estereotips masculins que no se corresponen amb la realitat dels avanços que la dona ha aconseguit en la societat. Com no ha funcionat ni la voluntarietat dels homens ni la autoregulació dels mitjans se fa necessari aplicar polítiques d’igualtat acompanyades d’accions i presions actives, directes i simultànies en entitats i empreses. Amb multes per als infractors, portarlos als tribunals i mantindre actives unes campanyes de sensibilització davant d’editors i directors dels mitjans.

Per a llevar-se el mal sabor d’este apartheit que s’ha de trencar, després del debat es va oferir una picadeta i es va seguir parlant amb molta animació i entusiasme de les reivindicacions a fer el ja pròxim dia 8 de març.

creadoresOpinio_334_238

 

Pots vore el CALENDARI TEMPS DE DONES DE LA INTERSINDICAL punxant aquí

http://intersindical.org/dones/calendari_dones

Arreplega el teu calendari a la seu d’Intersindical.

Afanya’t que estan quasi exhaurits C/ Juan de Mena 22 46008 València https://goo.gl/maps/8Eip1

 

Post a Comment