CRIDA per L’ESCOLA QUE VOLEM. 21 de febrer, a les 18h. Totes i Tots a València

20150221 Cartell Crida

ACICOM (ASSOCIACIÓ CIUTADANIA I COMUNICACIÓ ) signem el manifest “Volem l’Escola”, assistirem al Cercavila del dissabte dia 21 de febrer i   donem difusió d’aquesta convocatòria, i invitem a assistir a totes les persones associades i a la societat valenciana en general.

Les Trobades d’Escoles en Valencià 2015 estan en girar la cantonada. Les festes d’estima per la llengua dels centres educatius valencians d’arreu de les nostres comarques s’iniciaran l’últim cap de setmana de març i nalitzaran al mes de juny.

El lema de les Trobades 2015 és L’escola que volem i té signicats ben contundents:
L’escola que volem en referència a l’escola que ens estimem. L’escola que volem referida al model d’escola en valencià que la nostra entitat presentarà a principis de febrer. L’escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiguen atents els partits polítics de cara a les eleccions de maig de 2015.
En aquest context, des d’Escola Valenciana creiem molt important visualitzar el teixit social i cívic que conformeu les comunitats educatives d’arreu del País Valencià, les persones que treballeu de valent per intentar garantir la millor educació possible a l’alumnat valencià.
El vostre suport al model de l’escola que volem és la millor garantia perquè el pròxim govern de la Generalitat Valenciana prenga bona nota de les necessitats educatives que tenim.
És per això que cal que la teua veu, la nostra veu, s’escolte. És per això que amb tu, amb vosaltres, comptem per eixir al carrer i participar en aquesta crida lúdica i reivindicativa que obrirà les portes a les Trobades 2015.
El 21 de febrer farem el primer pas. Serà a València, on és important que es veja que arreu de les comarques valencianes hi ha molt a dir sobre el model educatiu que necessitem, un model sinònim de qualitat i en valencià.
Dia: 21 de febrer Hora: 18:00h Punt de trobada: Plaça de Sant Agustí [ València ]

 

Vídeo que descriu el projecte educatiu de la nostra escola. Dedicat a tots els pares, mares, mestres i alumnes que han passat per aquesta escola i han col·laborat en aquest projecte col·lectiu. A tothom que fa possible que l’escola pública continue sent un referent de qualitat educativa.

CEIP Gabriel Miró. Calp (La Marina Alta)

MANIFEST VOLEM L’ESCOLA

L’escola que volem. Aquest lema té significats ben contundents: L’escola que volem en referència a l’escola que ens estimem. L’escola que volem referida al model d’escola en valencià. L’escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiguen atents els partits polítics de cara a les eleccions de maig de 2015.

Hui 21 de febrer, dia internacional de la llengua materna, els carrers de València s’han vestit de muixerangues, gegants i cabets, grups de danses, botafocs, campaners, tabals i dolçaines, xarangues i batukades de tot el País Valencià. Són mostres de cultura popular de les comarques valencianes que acompanyen les persones, entitats i col•lectius que participen en la ‘Crida per l’escola que volem’.

El motiu per a mobilitzar la societat en aquesta cercavila festiva és visualitzar el teixit social i cívic que conformen les comunitats educatives d’arreu del País Valencià, les persones que treballen de valent per intentar garantir la millor educació possible a l’alumnat valencià. El vostre suport al model de l’escola que volem és la millor garantia perquè el pròxim govern de la Generalitat Valenciana prenga bona nota de les necessitats educatives que tenim. No volem cap poble sense escola, no volem cap retallada, ni lleis injustes ni segregadores, no volem que cap alumne es quede sense el dret a l’ensenyament en valencià.

Hui estem ací per defensar un model d’escola que ve de lluny i és fruït de l’esforç de molts centres educatius, de moltes comarques, de molts mestres, un model d’escola que és  una conquesta aconseguida per tota la societat valenciana i a la qual no anem a renunciar. Una escola plurilingüe i intercultural. Valenciana. Pública, gratuïta i laica. Inclusiva. Democràtica. Oberta i participativa. Crítica, creativa i innovadora. Compromesa amb l’entorn local i global. Coeducadora. Humana. Per l’escola on dus els teus fills i filles, per l’escola que volem, per això estem hui ací reivindicant totes i tots junts, vinguts d’arreu de les comarques del País Valencià, que som la garantia que este país té futur i eixe futur es farà present en els propers mesos amb un nou govern en el Palau de la Generalitat Valenciana.

La “Crida per l’escola que volem” és l’avantsala a la celebració de les Trobades 2015, les festes lúdiques i reivindicatives que apleguen a més de 200.000 alumnes, mares, pares i docents al llarg de les nostres comarques durant la primavera.

En les Trobades 2015, que s’iniciaran el 28 de març i acabaran el 6 de juny: celebrarem els 30 anys de les primeres Trobades a la Ribera i a la Marina Alta i també celebrarem que per primera vegada en la història s’està organitzant una festa per la llengua en l’Alt Palància, una comarca classificada com a castellanoparlant, però on hi ha professorat i famílies que volen que els seus fills i filles tinguen el mateix dret que la resta de valencians a dominar les dues llengües oficials. Celebrarem 19 festes per la llengua que serviran d’altaveu per a les peticions que la comunitat educativa i social vulga fer respecte a l’escola que volem, la nostra escola del futur”.

Ens veiem a les Trobades, sí al valencià, sí a la nostra escola, sí a l’escola que volem, el futur és vostre.

 

Per a saber més

Model de l’Escola que volem

 

Carta i Cartell Crida 21F Escola Valenciana

 

 Falca de La Crida per L’escola que volem al Mural

 

 Falca de La Crida per L’escola que volem a la SER

 

Espai de La Crida

Post a Comment