Conversa entre els directors de TV3 i IB3 sobre televisions i llengua en un acte organitzat per ACPV, el 5-5-2017

ELS DIRECTORS DE TV3 I IB3 PARLEN SOBRE TELEVISIONS I LLENGUA EN UN ACTE ORGANITZAT PER ACPV

El debat tindrà lloc divendres 5 de maig a les 19,30h a la seua de l’entitat, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s’ha fixat com a següent objectiu del seu treball la recuperació de la ràdio i televisió valencianes, el senyal de TV3 i la reciprocitat amb IB3. Arran del canvi polític, l’entitat s’ha marcat un full de ruta amb objectius concrets per tal d’assolir avanços palpables pel que fa a la llengua i la cultura. Després d’haver aconseguit que la competència lingüística siga una condició per a l’accés a la funció pública valenciana, com a resultat de mesos de negociacions, reunions i diàleg, ara és el moment de les nostres televisions.

Amb aquesta intenció, el passat dissabte 29 d’abril ACPV va organitzar una “Festa de les nostres Televisions” al Jardí de Vivers de València, en la que per primera vegada es va poder veure una actuació conjunta de les tres televisions, amb la participació del Club Súper 3 de TV3, Na Bimbolles d’IB3 i el Rock Babalà de l’antiga RTVV. La Festa va ser un èxit i va ser un primera actuació pública de la nostra entitat en aquesta direcció, en paral·lel a les converses amb les institucions valencianes per a col·laborar en fer possible aquell objectiu.

En aquesta mateixa línia, demà divendres ACPV ha organitzat una conversa-debat amb els directors de TV3, Vicent Sanchis, i IB3, Andreu Manresa, a les 19,30h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/ Sant Ferran, 12, València). Amb el títol de “TV3 i IB3: balanç de l’experiència, vies de futur i col·laboració entre televisions”, la proposta és poder conèixer de prop l’experiència dels dos models de televisió i ràdio en la nostra llengua que actualment estan en funcionament, així com parlar de possibles vies de col·laboració, més enllà de la simple reciprocitat de recepció d’emissions. L’acte serà una oportunitat única per a poder escoltar i debatre amb els dos directors que cal aprofitar.

Durant els propers mesos, ACPV continuarà treballant en el doble sentit de l’actuació pública i de les gestions privades per tal de garantir l’objectiu de la recuperació de les nostres televisions el més aviat possible, ja que en ple segle XXI no es pot garantir el futur d’una llengua minoritzada si aquesta no té accés als mitjans de comunicació de masses, que continuen essent la ràdio i sobretot la televisió.

Conversa
TV3 i IB3:
balanç de l’experiència, vies de futur i col·laboració entre televisions
Divendres 5 de maig de 2017, a les 19:30 hores
Octubre Centre de Cultura ContemporàniaAmb:Vicent Sanchis, director de TV3
Andreu Manresa, director d’IB3

En acabar la conversa hi haurà sopar en el que
cal reservar plaça al info@acpv.cat

Post a Comment