Clausura del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2017 al Teatre Micalet

EL DOCUMENTAL “ESPIES EN L’ARENA” DE MARTA HIERRO I PABLO AZORÍN GUANYA EL FESTIVAL DE CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS 2017

La pel·lícula documental “Espies en l’arena. Objectiu Espanya”, de Marta Hierro i Pablo Azorín, un thriller que relata la inèdita història d’un grup d’exiliats espanyols al servei de l’exèrcit nord-americà, protagonistes de missions d’espionatge, ha sigut la guanyadora de la modalitat de documentals en la tercera edició del FCCC 2017, festival organitzat per la Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM).

Aquest és un del cinc premis atorgats per un jurat, integrat pels crítics de cinema Joaquin Vallet, Juan Miguel Company, Ignacio Cort, Fernando Franco i Pau Vergara, els periodistes Emilia Bolinches i Jaime Millás i les realitzadores Pilar Pèrez Solano i Helena Sánche Bel.

La modalitat de cinema de ficció ha sigut guanyada pel migmetratge “Mis Cármenes”, dirigida per Samuel Domingo, i el guardó de producció que millor destaca els valors de la ciutadania ha recaigut en “La família (Dementia)”, realitzada per Giovanna Ribes.

El premi a la producció audiovisual que aporta més valor a l’ús del valencià ha sigut per a “Monstruari”, curtmetratge dels estudiants de l’Institut Lluis Vives, de València, dirigit per Emili Martí López. Esta producció de cinema d’animació recupera tots els monstres de la tradició valenciana. La Plataforma per la Llengua ha donat un premi en metàl·lic a esta producció. El guardó a la millor pel·lícula realitzada per micromecenatge ha recaigut en “En la ciudad sin brújula”, de Antonio Savinelli.

Públic i personalitats en la cloenda reduc

Públic i personalitats en la cloenda del FCCC 2017 al Teatre Micalet

Hem lliurat un premi en la nova categoria de youtubers socials, a Miss Tagless

El sisè premi del Festival 2017 correspon a l’emès pel públic que ha assistit a les 26 sessions del programa oficial. El guardó ha sigut lliurat al documental “Peset, un home bo. Metge, rector i republicà”, de Santiago Hernández i Matilde Alcaraz, en el transcurs d’una gala celebrada avui dimarts en el Teatre el Micalet, presentada per les actrius Lola Moltó y Maria Navarro Diaz.

Els premis han estat lliurats per :

PREMI AUDIOVISUAL LLIURA ARREPLEGA EL PREMI
Ficció  Mis Carmenes Abel Guarinós, Director General de l’Institut Valencià de Cultura. Generalitat. Rosa Sanz en representació de Samuel Domingo director
Documental Espies en l’arena. Objectiu Espanya.- Bárbara López Ramón, Sotssecretària de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques Xavier Crespo (Productor)
Produccions de col·lectius ciutadans La Familia (Dementia) Glòria Marco, membre del Consell Valencià de Cultura. Giovanna Ribes (Directora)
Micromecenatge En la Ciudad sin brújula Glòria Tello, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de València Antonio Savinelli – (Director)
Audiovisual en valencià Monstruari Enric Morera, President de les Corts.

Manuel Carceller, Delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià

Emilio Marti (Director)

Ana Saenz, Professora

Premi del públic Peset, un home bo. Metge, rector i republicà. Enrique Soriano, President Corporació Valenciana s de Comunicació Santiago Hérnandez ( guioniste i director)
Millor Youtuber social Miss Tagle Toni Gisbert, Secretari d’Acció Cultural del País València La mare de Mis Tagless

 

Al llarg d’un mes 57 produccions audiovisuals han sigut projectades, dels quals 48 corresponien a les inscrites en la secció de concurs, en nombroses sales de València i altres ciutats com Sagunt, Elx, Monserrat i Aras de los Olmos. ACICOM és una entitat de voluntaris que promou la millora de la dieta cultural i informativa valenciana, i que defensa la intervenció dels ciutadans en la gestió de l’espai públic.

 

València, 21 novembre 2017

Jurat del FCCC 2017 reduc

El Jurat del FCCC 2107

 

Post a Comment