CCC Cinema Ciutadà Compromés. LA BATALLA DEL VARSÓVIA 17/12/2013

Esdeveniment en facebook

https://www.facebook.com/events/467625423348614/

19,00h. Presentació del documental: La Batalla del Varsòvia

19,30 h. Projecció La Batalla del Varsòvia.

La història de l’hospital de Toulouse fundat pels exiliats republicans. (60 min). Guió i direcció: Àlvar Martínez i Juli Esteve. Imatge, edició i postproducció: Esther Albert i Antoni Arnau.
Quan els republicans enrolats en la Resistència francesa guanyaren la guerra a l’Alemanya nazi el 1944, van intentar contra Franco l’Operació Reconquista. I per atendre els ferits van fundar a Tolosa de Llenguadoc un hospital, el Varsòvia. L’ofensiva no tingué èxit, però aquell hospital, atés sobretot per metges catalans, es va convertir en el centre de referència per als 150.000 refugiats espanyols del sud de França. El Varsòvia encara existeix i continua mantenint els principis de medicina social amb què va ser creat.

20,30 h. Fòrum sobre la pel·lícula

Un excel·lent document produït per Infotv i a més a més comptarem amb representants de diverses entitats que lluiten dia a dia per la millora de la sanitat pública: ACDESA-PV, Associació Espanyola de Neuropsiquiatria (AEN), Societat Valenciana de Ciències d ela Salut Joan Baptista Peset, junt amb els dos directors del documental, dos codirectors,grans professionals del cinema Juli Esteve, soci d’ACICOM i també de la investigació sobre la salut, com Àlvar Martínez Vidal, Vicedirector de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, Universitat de València.

Aquesta nova cita amb el Cinema Ciutadà Compromés, comptarà amb amb un extraordinari documental relacionat amb la salut de la ciutadania, l’Hospital Varsòvia construït gràcies a l’esforç dels republicans i republicanes espanyols.
Aprofitarem per debatre sobre la pel·lícula i sobre la situació de la salut pública, que al llarg del cicle programarem altres audiovisuals actualment en post-producció com La Buena Fe https://www.facebook.com/labuenafe

TRÀILER DE LA BATALLA DEL VARSÓVIA:

Miniatura

http://youtu.be/EQ3rIRdtMng

Més informació sobre el Cicle CCC Cinema Ciutadà Compromés en:

http://proba.acicom.org/blog/2013/12/03/ccc-cinema-ciutada-compromes-inici-del-cicle-dia-10-de-desembre-de-2013/

En Nadal i Reis potser una bona ocasió per regalar els audiovisuals d’INFOTV

http://www.infotelevisio.com/productes-a-la-venda/

Post a Comment