CAMPANYA MILLORA LA TEUA DIETA MEDIÀTICA, CONSUMEIX PUBLICACIONS VALENCIANES

“Millora la teua dieta mediàtica, consumeix publicacions valencianes”. És el nom de la iniciativa organitzada per l’Associació Ciutadania i Comunicació, associació de consumidors que agrupa a més d’un centenar de persones preocupades per millorar la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana i l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, que aglutina més de 50 publicacions periòdiques en format paper i digitals, amb objectiu de fomentar el consum de la informació elaborada en valencià en qualsevol mitjà de comunicació. Pel que fa a la premsa, l’objectiu de la campanya és la promoció de les subscripcions a les publicacions periòdiques en valencià.
La campanya comença el 30 de desembre de 2010 amb dos accions singulars. La primera consisteix en l’emissió de diverses falques publicitàries de promoció de la dieta mediàtica en valencià en les ràdios de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. Aquesta acció compta amb la col•laboració de destacades personalitats del món de la cultura i les arts del País Valencià, entre els que hi figuren l’actriu Rosana Pastor, l’humorista Xavi Castillo, les escriptores Raquel Ricart i Carmen Amoraga, la gestora cultural Francis López, l’actor pep Ricart i els cantants Vicent Torrent, Pau Alabajos i Miquel Gil.
Així mateix, la segona acció de la campanya consisteix en la posada en marxa de la pàgina web www.quioscvalencia.info, la qual serà un espai que acollirà les capçaleres de la premsa en paper i digital feta en valencià, així com els principals esdeveniments de la comunicació en la nostra llengua que protagonitzen tant els mitjans de comunicació i els periodistes com les associacions especialitzades en comunicació i entitats en defensa de la llengua.
La iniciativa “Millora la teua dieta mediàtica, consumint informació en valencià” compta inicialment ja amb la col•laboració especial d’Aldaia Ràdio i el suport de la Federació Escola Valenciana, l’Associació d’Editors del País Valencià, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencians, Acció Cultural del País Valencià i la Unió de Periodistes Valencians. Totes aquestes entitats destaquen pel seu paper de promoció i normalització del valencià en els camps de l’educació, el món editorial, la cultura i la comunicació. Paulatinament esperem que s’aniran adherint altres organitzacions ciutadanes, socials, polítiques, sindicals, universitàries, professionals, etc

Pots afegir-te a l’esdeveniment que hem creat al facebook en http://www.facebook.com/event.php?eid=176687342362289&num_event_invites=0#

Post a Comment