Bicicletes vs Cotxes, del cicle ACCIÓ DOCUMENTAL +, en ALBORAIA, Dimarts 26/11/19 a les 19h. en Teatre Agrícola C/ Cervantes,3 FCCC2019

Dimarts, dia 26 de novembre a les 19h.

BICICLETES VS COTXES :  La bicicleta motor del canvi?

Teatre l’Agrícola C/ Cervantes 3. ALBORAIA
Localització

Teatre construït a principis del segle XX, contigu a l’Ateneu Mercantil.

Va ser utilitzat com a sala d’actes i sala de reunions.

Recentment reformat és hui teatre i sala de cinema, amb plena activitat tot l’any, excepte en els mesos d’estiu.
Logo Acció Documental +

El Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019, acull de nou un dels documentals del Cicle ACCIÓ DOCUMENTAL +

Projecció i conversa oberta sobre el documental BICICLETES VERSUS COTXES:  La bicicleta motor del canvi?.
Direcció: Fredrik Gertten, 2015, Suècia,VOSCAT, 90’, Distribuït per DocsBarcelona

Tens més informació sobre aquest documental al final d’aquesta pàgina.

La missió, la raó de ser d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) és la millora de la dieta mediàtica i cultural de la ciutadania valenciana.

ACICOM i Acció Cultural del País Valencià, anem col·laborant des de fa molt de temps. De fet en novembre del 2009, ara farà 10 anys, vam realitzar l’assemblea constituent d’ACICOM a l’OCTUBRE.

En 2018 hem formalitzat eixa col·laboració mitjançant un Conveni de col·laboració i la contractació de l’ús d’un espai a l’OCTUBRE, nova seu social d’ACICOM.

Ara posem en marxa conjuntament aquesta iniciativa: Acció Documental +.

Entenem l’audiovisual com una eina cultural per millorar i transformar la societat. Els documentals que tracten temes socials, polítics, ambientals, etc. són palanques que ens ajuden a la conscienciació i a l’articulació de propostes per a l’acció.

ACICOM ja va posar en marxa la difusió d’audiovisuals valencians, mitjançant el Festival Cinema Ciutadà Compromés, que té lloc a la Comunitat Valenciana durant els mesos d’octubre i novembre.

Els documentals tenen una curta i difícil distribució, més encara pel que respecta a visionar-los en pantalla cinematogràfica. La sala d’actes de l’OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània, és un excel·lent aparador per convocar a la ciutadania en general i especialment a les persones que dediquen els seus esforços a construir una societat més justa, igualitària i sostenible.

A més a més, projectarem les pel·lícules en versió original i amb subtitulació en català, la qual cosa permet tant respectar els originals com realitzar una immersió lingüística en la nostra llengua, aspecte paradoxalment quasi inèdit en el nostre entorn, una situació totalment anòmala per a un País bilingüe.

ACICOM i ACPV assumim que es tracta d’un repte difícil a l’haver d’omplir mancances cròniques, en un moment on el consum audiovisual està girant cap a les altres pantalles. Volem crear aquesta nova via de difusió que genere unes sinergies positives entre els documentals que ofereixen testimonis i mirades crítiques documentades sobre la nostra societat, i la ciutadania activa. Podem reinterpretar la nostra societat i per què no, invitar a l’acció per a transformar-la i millorar-la

Ens proposem interessar i provocar a amples sectors socials, mitjançant la reflexió sobre la nostra contradictòria realitat, oferint una visió  plural i diversa amb diferents temàtiques socials i polítiques com: els feminismes, el medi ambient, la cooperació, la salut, la memòria històrica, l’educació, la salut, la lluita contra l’exclusió, la justícia, els drets humans, el consum responsable, la comunicació, la política, la sostenibilitat, etc.

Els audiovisuals són vehicles de comunicació i eines d’expressió que contribueixen a transformar i millorar la nostra societat. Per això, perquè tenim la vocació de servir d’enllaç entre el sector professional i el públic, mantenim la decidida voluntat d’ajudar, participar, impulsar i cooperar activament en aquest desig ciutadà de dotar-nos de més llibertat i més saviesa.

Valorem el cinema compromés com un dels millors vehicles per fomentar nous models de vida, motivar comportaments i actituds positives enfront de l’existència humana, denunciar injustícies o generar anàlisi i reflexions vitals.

Acció Documental +, ofereix un ample ventall de mirades produïdes gràcies a la capacitat d’iniciativa del sector audiovisual que a la vegada poden ser un vehicle per posar en l’agenda mediàtica els  temes més candents i importants, en front a les tendències banalitzadores de la major part de la indústria audiovisual, destinades a adormir les nostres consciències. A la vegada de posar de manifest els temes que es tracten, volem fomentar el coneixement i el reconeixement de les persones i entitats que, en el nostre entorn, treballen dia a dia sobre els temes motiu dels documentals programats i projectats.


 PER A SABER-NE MÉS sobre Bicicletes vs Cotxes

Resultado de imagen de BICICLETES VERSUS COTXES“No vaig amb bicicleta per un acte polític. Ho faig per a arribar més ràpid i perquè és més còmode. Quan arribe a una ciutat, el primer que busque és una bicicleta i si no tinc una, em sent atrapat.”  Més o menys amb aquestes paraules va obrir Fredrik Gertten, el director del documental, l’estrena a Espanya del seu documental “Bikes vs Cars”, “Bicicletes vs cotxes”, en festival Internacional DocsBarcelona.

FITXA TÈCNICA

  • Direcció: Fredrik Gertten
  • Producció executiva: Fredrik Gertten, Chris Paine
  • Disseny de so: Alexander Thörnqvist
  • Música: Florencia Di Concilio
  • Edició: Benjamin Binderup, Morten Giese, Klaus de León Heinecke, Sascha Fülscher, Phil Jandaly
  • Productors: Margarete Jangard, Elin Kamlert, WG Film
  • Duració: 90 minuts
  • Apte per a tots els públics

SINOPSI

El món està immers en una gran crisi global que tard o d’hora s’haurà d’afrontar: el canvi climàtic, l’esgotament dels recursos fòssils, i la contaminació urbana i dels oceans. La bicicleta s’erigeix com una poderosa eina per al canvi, però la indústria automobilística inverteix milions de dòlars cada any per afavorir els seus negocis. Bicicletes vs. Cotxes ens presenta diversos activistes i pensadors que lluiten per aconseguir ciutats més sostenibles. Es neguen a deixar d’anar amb bicicleta, tot i l’augment del nombre de morts en accidents de trànsit.

SOBRE LA DIRECCIÓ (FREDRIK GERTTEN)

Fredrik Gertten és un reconegut i premiat director suec. Tot i ser periodista de professió, cal destacar els seus últims treballs com a documentalista, Big Boys Gone Bananas! (2012) i Bananas! (2009), que han tingut un llarg recorregut internacional en festivals de més de 80 països, entre els quals destaquen Sundance, Berlinale i Hot Docs.

PREMIS I FESTIVALS

 • South By Southwest. Estats Units, 2015
 • Full Frame Documentary Film Festival. Estats Units, 2015
 • DocsBarcelona. Espanya, 2015

Més informació sobre el documental:

L’app, o una crida a participar
En la web oficial del documental un pot descarregar-se una APP que emmagatzema els trajectes dels usuaris de la bicicleta i converteix la distància en estalvi d’emissions de CO2. A més, l’APP permet compartir aquestes dades de forma col·lectiva a través del Projecte de Dades de bicicletes. http://bikedataproject.com/

Comunitat Valenciana:

 • 262 trajectes recollits
 • 3.254 km distància recollida
 • 42 min durada mitjana
 • 15,18 km/h velocitat mitjana
 • 10,68 km distància mitjana
 • 0,42 tones co2 estalviat

 Què és Acció Documental +?

Mensualment projectem un documental internacional, en versió original, subtitulat en català, amb una Conversa Oberta posterior, amb les persones i entitats valencianes invitades, les quals dediquen el seu treball i/o militància a millorar la societat en relació amb el tema tractat.

L’entrada és lliure, fins a completar l’aforament i utilitzarem la taquilla inversa per fer sostenible el projecte.

Una ocasió especial per gaudir dels audiovisuals i interaccionar amb les actores valencianes.

Es tracta d’una adaptació del Documental del Mes, distribuït per DocsBarcelona, al País Valencià. La proposta inicial del documental del mes és seleccionada per Parallel 40; però nosaltres, ACICOM i ACPV, adaptem la programació suggerida als nostres criteris, conformant les propostes que vos farem aplegar des de:
ACCIÓ DOCUMENTAL +.

, dia 13 de juny del 2019, a les 18:30 h. OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània, C/ Sant Ferran, 12 . 46001 València, amb Bicicletes versus Cotxes.

El documental del mes aporta, al llarg de l’any i de tot el territori, documentals seleccionats arreu del món, amb contingut social. Els documentals són provinents del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona.

Millorem la dieta mediàtica i cultural de la ciutadania projectant i debatent sobre documentals en format de gran pantalla recuperant el plaer d’anar al cinema compartint opinions, causes, i per què no, creant aliances també.

Es tracta d’una col·laboració global, puix ACICOM i ACPV, posem en marxa al País Valencià una programació coordinada amb altres 70 sales de Catalunya, resta de l’Estat Espanyol, Xile i Colòmbia.

Audiovisuals de qualitat, que tracten diverses temàtiques i de procedència molt diversa.

Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat, Xile i Colòmbia.

Objectius

 •  Invitar a l’acció col·lectiva, documentada, sobre les temàtiques tractades
 • Oferir a la ciutadania documentals de qualitat, de quasi impossible visionat en els circuits habituals del cinema en gran pantalla.
 • Obrir el documental a nous públics. Contribuir a crear en la ciutadania un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.
 • Visibilitzar a les persones i entitats valencianes, que dediquen la seua activitat als temes tractats en els documentals, arrelant els temes al nostre entorn.
 • Normalitzar el visionament en versió original i la subtitulació en català. La qual cosa també suposa una magnífica oportunitat per a la formació multilingüe.

T’animes a vindre a gaudir de les projeccions i participar en les converses obertes amb protagonistes valencianes?

Vols col·laborar des de la teua entitat?

Ens posem en marxa el pròxim dijous

 

Post a Comment