#AraMésQueMai Iniciatives de comunicació i cooperació solidàries i associatives davant la COVID-19

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) vos volem fer aplegar diverses iniciatives d’apoderament de la ciutadania , que ens organitzem davant la pandèmia i generem comunicacions solidàries i cooperatives. Les sinergies creades, tenen doble objectius, ser útils contra la pandèmia i oferir suport a les persones, però a la vegada aconseguir la mobilització i la conscienciació col·lectiva per un món millor. Totes i tots podem actuar.

El món associatiu hem aconseguit , amb greus dificultats per la situació, des de casa, amb teletreball i de mil maneres continuar aportant a la societat, millorant-la.

Les tecnologies ens estan servint , ara més que mai, per agrupar iniciatives, per muntar “HUBS” (concentradors o agregadors)per connectar-nos, que d’altra manera seria impossible.

El món associatiu continuem donant resposta a les necessitats del moment.

ACICOM es suma a #AraMésQueMai , impulsada per la Fundació Horta Sud, junt amb un ample ventall d’associacions. Perseguim  visibilitzar el conjunt d’accions i projectes que les associacions estan realitzant des de l’inici de la crisi. El teixit associatiu serà clau per a reconstruir l’ànim, la il·lusió, la solidaritat, l’esperança i la comunitat.

El món està fet de persones meravelloses. Persones que diàriament lluiten perquè la nostra societat siga un poc millor. Són persones compromeses que sempre hi són, en els bons i en els mals moments, quan cal celebrar, però també quan cal treballar de manera solidària i col·lectiva per a donar respostes a les necessitats que exigeix cada moment. I en l’escenari actual de crisi sanitària i econòmica, la societat continua necessitant al teixit associatiu.

Quan tot haja passat, necessitarem reconstruir la comunitat, les xarxes afectives i l’activitat social que ha quedat paralitzada. Les associacions ja s’han posat en marxa per a fer el que millor saben fer, donar vida als pobles i aconseguir que el cor de les nostres ciutats continue bategant perquè la ferida psicològica de la societat siga la menor possible.

El teixit associatiu és el motor necessari per al canvi social. Les associacions continuaran sent imprescindibles per a millorar la societat i construir un futur millor per a les pròximes generacions. Les associacions jugaran un paper clau a l’hora de reconstruir l’ànim, la il·lusió, la solidaritat i la comunitat. No ens oblidem d’elles quan tot haja passat. Les associacions han passat a l’acció quan més les necessitem.

La col·laboració de les associacions és imprescindible, #AraMésQueMai.

Vos deixem un recull de propostes i iniciatives i si per una d’eixes encara no estàs enxarxat en cap d’elles, a què esperes per a fer-ho?

Entre totes i tos superarem la COVID-19

Fundació Horta Sud (@fhortasud) | Twitter

Històries d’associaciones que contagien il·lusió, esforç, esperança i ganes de canviar el món. Les associaciones són el cor del nostre poble, #AraMésQueMai!

Les associacions no parem, també des de casa!

Il·lusió, solidaritat, esperança i compromís

La crisi sanitària provocada pel coronavirus no ha frenat al teixit associatiu. Des de casa, i malgrat les dificultats, les associacions continuen donant vida als nostres municipis i responent a les necessitats del moment.

#AraMésQueMai és una iniciativa que persegueix visibilitzar les accions que les associacions estan realitzant des de l’inici de la crisi.

Les associacions s’estan organitzant des de casa per a tirar una mà. Algunes fan mascaretes, unes altres a les persones majors, alguns col·lectius estan telefonant a les persones que estan soles o es comencen a construir xarxes de suport mutu en els barris.

A continuació recollim algunes d’aquestes històries de superació. Històries que ens demostren que les associacions són el cor del nostre poble, #AraMésQueMai!

https://fundaciohortasud.org/aramesquemai-associacions/

  • COL·LECTIU SOTERRANYA
  • AGRUPACIÓ D’AMPAS DE L’HORTA SUD
  • ATENEU CULTURAL CIUTAT DE MANISES
  • PATRONAT INTERMUNICIPAL FRANCISCO ESTEVE
  • ARTIC I EL TALLER MADRE MAZZARELLO – AMPARITO BAVIERA
  • PROJECTE ‘CORONAVIRUS AMB COR D’ALAQUÀS’
  • PROYECTO EMPAR

ASSOCIACIONS, SUMEU-VOS A LA INICIATIVA!

=======================================================================================

 

Frena La Curva - Repositorio de innovaciones sociales y ciudadanas ... https://actua.frenalacurva.net/

Frena la corba: un mapa per a ajudar-se entre veïns en temps del coronavirus. Aquesta iniciativa posa en contacte a milers de ciutadans i ciutadanes que necessiten o ofereixen ajuda i serveis durant l’estat d’alarma.

El mapa web, que també compta amb una aplicació mòbil per a Android i iOS, mostra les peticions d’ajuda o i oferiments geolocalitzant a la persona que ho demana perquè un veí puga tirar-li una mà.

Un veritable HUB o agregador

Des de comprar el pa, anar a la farmàcia, fer la compra setmanal o fins i tot escriure una carta de suport per a enviar-li-la a algú. Totes les necessitats que permet l’estat d’alarma es poden cobrir a través de l’ajuda mútua entre ciutadans.

Moltes de les persones que necessiten ajuda són majors, sense accés directe a la tecnologia. Per a reduir aquesta bretxa des de *Frena la corba han impulsat la figura del «intermediari», voluntaris que proactivament localitzen a aquestes persones i les afigen al mapa.

En el mapa destaquen punts de colors segons el tipus d’anunci. Roig per a les necessitats pròpies i groc per a les persones que gestionen el compte d’una persona no familiaritzada amb el món digital o sense accés a internet. El veïnat que s’ofereix a anar a la farmàcia, ajudar amb les tasques de neteja de casa d’una persona amb discapacitat o eixir a passejar el gos, destaca en color verd. I també, en blau s’anuncien els serveis públics disponibles, com ara assistència psicològica o els bancs d’aliments.
Frena La Corba ha aconseguit, en molt poc de temps i gràcies a la iniciativa ciutadana, milers de recursos en internet per a fer costat a les persones durant la crisi causada per la pandèmia de Covid-19. A més, dels vora 6.500 anuncis de “superveïns” i “superveïnes”, també han creat una xarxa de donacions de material sanitari i laboratoris ciutadans.

Aporta el teu granet d’arena per a frenar la corba a través del mapa que t’enllacem ací baix

https://es.mapa.frenalacurva.net/views/map

==========================================================================================

https://sites.google.com/view/apmc19

Si vols afegir un nou grup del teu barri, associació, etc. : https://forms.gle/APUVgv6fLTEKSpgh6
🖕 Twitter: https://twitter.com/ApoyoMutuoC19

📩 Contacto: amc19@riseup.net


=========================================================================================

Cariño Viral

Registra tu grupo: Utiliza este formulario para registrar tu grupo. En los próximos días, ¡todos los miembros de Avaaz de tu zona recibirán un enlace a tu grupo!
https://secure.avaaz.org/campaign/es/covid19_register_your_local_support_group/
Toda la información que proporciones aquí es de carácter privado y no se compartirá más allá del equipo de Avaaz.
Si eres menor de 16 años, es FENOMENAL que quieras ser parte de esto pero, por favor, pídele a tus padres o tutores que creen este grupo por ti. Y después, ¡a cambiar el mundo!
Por favor, crea un solo grupo. Muchísimas gracias por responder con liderazgo a este momento. Hagámoslo juntos.
cover photo, La imatge pot contenir: 1 persona, possible text que diu 'VOLUNTEERS VALENCIA'                           cover photo, La imatge pot contenir: una o diverses persones i text

==========================================================================================

Algunes Xarxes de Barri

foto de VecinosAlbors.Ajuda Veïnal en el barri d’Albors

Al barri d’Albors, la iniciativa ha sorgit amb la intenció d’ajudar a aquelles persones més vulnerables i per a oferir col·laboració a l’hora de fer les compres del mercat, medicaments, cuinar i portar coses.

La proposta és doble: per una banda, ofereixen ajuda a les persones que ho necessiten i, per altra, fan de plataforma de difusió i altaveu per a aquelles que volen ser voluntàries. Una mena de punt de trobada amb el que pots contactar per Internet emplenant un formulari amb qüestions bàsiques, tant si vols ajudar com si necessites una mà amiga.

L’espai web de la proposta d’Albors ho pots trobar fent clic ací.

 

Xarxa de cures i suport mutu de Benimaclet

La proposta de xarxa de suport mutu del barri de Benimaclet integra elements online i físics, perquè es tracta d’un cartell digital per a imprimir i posar a les finques (a més d’animar a la gent a crear el seu propi).

Cuidem Benimaclet (@cuidembeni) | Twitter

La idea és similar a la d’Albors, perquè també diferència entre si ets una persona en risc o una que pot oferir ajuda. A més, al cartell s’inclouen una sèrie de recomanacions com que no ens obsessionem i cerquem altres temes de conversa, comprar de manera responsable, donar suport al xicotet comerç de barri o tindre una rutina d’activitats.

Per a descarregar el cartell, podeu fer clic ací.

foto de Espai Veïnal Cabanyal.Espai Veïnal del Cabanyal

Per la seua part, l’Espai Veïnal del Cabanyal estan duent a terme una gran varietat d’iniciatives relatives amb les xarxes de suport mutu. Des d’un podcast a Ràdio Klara explicant les seues propostes. Com està fent el barri de Benimaclet, també tenen diversos cartells per a posar als edificis per a les persones que necessiten qualsevol mena d’ajuda o aquelles que puguen oferir-la.

També inclouen propostes i recomanacions de diversos aspectes per a la quarantena, ja siguen relatius al consum individual com de cara a les Administracions públiques.

Es pot trobar moltíssima més informació a la seua pàgina de Facebook, ací.

foto de Espai Veïnal Cabanyal.

foto de Orriols En Bloc.Xarxa de suport mutu d’Orriols

També al barri d’Orriols han començat a desenvolupar accions de suport per a les persones més dependentes amb propostes com passejar a la mascota, comprar aliments, baixar a la farmàcia o tirar el fem.

Al seu cartell, a banda de permetre a qualsevol apuntar el seu nom i telèfon, animen a la gent a oferir ajuda a les persones vulnerables del seu bloc enviant-li un missatge per davall de la porta i contactant amb altres veïns i veïnes per a ampliar la xarxa i construir un espai de col·laboració més segur.

A la seua pàgina de Facebook, ací, pots trobar-hi més informació.

ONGD MENUTS DEL MÓN (@menutsdelmon) | TwitterAJUDA SOLIDARIA EN EL BARRI D’ORRIOLS

La ONG Menuts del Món ha donat un gran pas de solidaritat amb families del barri d’Orriols de València. Com sabeu la situació creada per l’estat d’Alarma arran l’expansió del Covid-19 està tenint un impacte desproporcionat en moltes persones i families sense recursos i especialmente vulnerables.

Menuts del Món, treballant amb l’associació Acull dins de la xarxa Contra el Racisme, ha fet una aportació de 1.500 euros per al fons econòmic que gestiona ajudes directes per a les persones i families en greu risc d’exclusió social que, en alguns casos, queden fora dels circuits mormalitzats d’ajudes establertes per les administracions publiques.  Com saps, moltes d’elles son persones migrants, privades de drets i sovint desproveïdes de xarxes socials de les quals rebre suport.

En estos casos la participación ciutadana és essencial per a poder assolir una societat més justa i solidaria. Podeu contactar en: www.menutsdelmon.org

Xarxa sòlida de cures i de suport mutu de La Saïdia

Media Tweets by La Saïdia Comuna (@la_saidia) | TwitterXarxa sòlida de cures i de suport mutu de La Saïdia

A més de les recomanacions i les invitacions a complir les mesures de seguretat, com evitar el contacte directe, no tocar-se la cara o rentar-se les mans abans i després de qualsevol encàrrec, des de La Saïdia també han elaborat un cartell per a posar als edificis del barri.

El cartell permet a les persones oferir i sol·licitar ajuda per a tasques com acompanyar a xiquets o gent major, o fer la compra i altres encàrrecs, tant mitjançant el número de telèfon, com la porta on vius.

Aquest cartell es pot descarregar en aquest enllaç.

 

foto de AvvNatzaret Associaciò.Xarxa de l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret

Des de les parròquies de Natzaret i La Punta han desenvolupat un altre tipus de xarxa de suport mutu, a la qual cadascú pot trucar a un telèfon (963 67 18 14), dir el que es necessita i que els voluntaris realitzen per ells la compra de productes de primera necessitat (a supermercats, farmàcies, etc.).

En aquest cas, en tractar-se d’un telèfon, hi ha un horari de trucades, de 10 a 14, i de 16 a 20 hores.

A la seua pàgina de Facebook es pot trobar tota la informació i altres aspectes relacionats.

 

Xarxa de suport mutu de la Falla Arrancapins

De la mateixa forma que Natzaret, les companyes de la Falla Arrancapins posen a disposició de qui ho necessite un contacte de telèfon (679 50 04 00) per a facilitar aliments o medicines a la casa de qualsevol persona d’edat o en situació de risc per la Covid-19, de forma que puga mantenir l’aïllament segur.

A més, tenen una adreça de correu electrònic per a contactar de forma alternativa: fallaarrancapins@gmail.com.

 

Queda’t a casa, queda’t amb l’horta. Per la sobirania alimentària!

Concurso de fotografía Realidades en Transformación: la solidaridad y los cuidados frente a la emergencia sanitaria y socialInicio Concurso de fotografía “Realidades en Transformación”: la solidaridad y los cuidados frente a la emergencia sanitaria y social

Bases del concurso ESP

Formulario de participación ESP

Envío de fotografías: del 8 de abril al 15 de mayo de 2020.

Quién puede participar: cualquier persona desde cualquier parte del mundo.

Envío al correo electrónicovoluntariado@mpdl.org.

Premio: cheque regalo en productos de economía solidaria y comercio justo.

Voluntarios llevarán la compra a casa a personas con discapacidad ...

La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE CV) El Comité de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) juntament amb la Coordinadora d’Entitats de VIH/sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA) llancen la iniciativa ‘COVID19 – COMPRA A CASACERMI CV et fa la compra’, amb la finalitat d’atendre les necessitats de les persones amb discapacitat.

Per a sol·licitar-ho es pot contactar a través de correu electrònic dirigit a cermi.cvalenciana@cermi.es, adjuntant el certificat de discapacitat i en el seu cas la prescripció mèdica. També es pot sol·licitar en el whatsapp 618253728 i a través d’aquest formulari.

Més informació sobre aquesta iniciativa en: https://cocemfecv.org/2020/04/14/cocemfe-cv-participa-con-cermi-cv-y-calciscova-para-facilitar-la-compra-a-domicilio/

 

PER A SABER-NE MÉS

El virus somos nosotros. El futuro está en disputa: podría ser el Génesis o el Apocalipsis. El País
https://elpais.com/elpais/2020/03/26/opinion/1585248331_884657.html

https://www.regio7.cat/fet-divers/2020/04/07/davant-del-coronavirus-responsabilitat-solidaritat/606861.html

https://retina.elpais.com/retina/2020/03/24/innovacion/1585041251_710299.html

https://www.elsaltodiario.com/coronavirus/grupos-apoyo-mutuo-poble-sec-manteros-napoles?fbclid=IwAR3Q90iTN_IN-UWbTnEWf3uDxCChJiDFYb77JJXM7lByD46qnyGGaDhkgIU

https://www.elsaltodiario.com/coronavirus/cronica-valenciana-confinamiento-covid-19

https://www.omnium.cat/ca/lesprint-solidari-domnium-cultural-aconsegueix-mes-de-400-000-euros-per-a-la-lluita-contra-el-coronavirus/

https://apuntmedia.es/97e536a1-5cbe-43ff-9917-0098c8388b28

https://www.palmaculturaoberta.com/futurs-possibles

GETAFE/ La Oficina del Voluntariado registra 216 iniciativas ciudadanas contra el coronavirus

 

El Ayuntamiento de Cádiz impulsa un proyecto para potenciar redes comunitarias de apoyo en la ciudad

Post a Comment