ACICOM PRESENTA LA TERCERA EDICIÓ DEL FESTIVAL DE CINEMA CIUTADÀ COMPROMÈS

FCCC, FESTIVAL DE CINEMA CIUTADÀ COMPROMÈS 2017, ACICOM PRESENTA LA TERCERA EDICIÓ, 24 d’octubre al 21 de noviembre

El Festival comença el dia 24 amb una roda de premsa en la Filmoteca a les 12:30h. i a les 19 h. la inauguració amb la projecció de “Filoxenia, el rapte d’Europa”, de Vicent Monsonís, en la EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny) Pl. Viriat de València.

57 PRODUCCIONS AUDIOVISUALS, DE LES QUALS 48 PRESENTADES A CONCURS, QUE SERAN PROJECTADES EN 27 ESPAIS DE CIUTADANIA: CULTURALS I ASSOCIATIUS.

La tercera edició del FCCC, impulsada per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), compta amb 48 audiovisuals inscrits, de format curt, mitjà i llarg, junt altres 9 produccions fora de concurs i una sessió especial de youtubers socials. Estes xifres suposen un increment del cent per cent del programa oferit en l’edició de 2016. El festival d’enguany, que comença el 24 d’octubre i finalitzarà el 21 de novembre, podrà ser visionat en 27 sales les localitats següents: València, Elx, Montserrat, Sagunt i Aras de los Olmos.

El FCCC és un festival impulsat des d’ACICOM, amb un baix pressupost, que convoca a produccions audiovisuals en les quals queden reflectides els problemes més urgents de la ciutadania i d’una nova regulació dels drets socials. La programació presenta un ample ventall de mirades creatives, gràcies a la capacitat de tot el sector audiovisual que es troba en una situació d’escassa activitat i finançament precari, agreujada per la desaparició de la televisió pública.

El festival compta amb un jurat, coordinat per la periodista i vicepresidenta d’ACICOM, Emilia Bolinches, amb les col·laboracions de Pilar Pérez Solano, directora i guanyadora d’un premi Goya, Pau Vergara, crític, Jaime Millás, periodista i escriptor, Juan Miguel Company, crític i catedràtic universitari, Ignacio Cort, crític, Helena Sánchez Bel, directora i productora, Fernando Franco, crític, Joaquin Vallet, crític, i Esteban Algaba, gestor cultural.

Este jurat resoldrà els títols mereixedors d’obtenir els guardons del FCCC 2017, en les modalitats de ficció, documental, produccions de col·lectius ciutadans, micromecenatge i audiovisual en valencià. A més es dona un premi especial per votació del públic i la novetat del premi a youtubers per un jurat especial. El lliurament dels guardons tindrà lloc en el Teatre El Micalet el 21 de novembre, on es projectarà la pel·lícula de ficció guanyadora d’aquesta tercera edició.

El festival està organitzat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) una entitat cívica que treballem per apoderar a la ciutadania en el reconeixement d’una millora de la dieta mediàtica. En esta tercera edició el festival compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i Acció Cultural del País Valencià.

El festival ofereix un cicle dedicat a la memòria històrica, amb dos sessions de projecció en refugis antiaeris de la guerra civil: en l’Ajuntament de València i l’Institut Lluís Vives. També s’han programat dues sessions especials en col·laboració amb els festivals: Humans Fest (vinculat a la Fundació per la Justícia) i Dona i Cinema; per a presentar una selecció de produccions guardonades en les seues darreres edicions. La sessió especial de youtubers socials tindrà lloc en Octubre Centre de Cultura Contemporània. El Festival vol fomentar així la introducció del contingut social i compromés en els nous llenguatges audiovisuals i les noves formes de fer cinema per part de joves coneixedors dels nous suports informàtics.

El FCCC també eixirà de València amb sessions en les poblacions d’Elx, Montserrat, Aras de los Olmos i Port de Sagunt. Les 27 sessions del festival tindran lloc en els següents espais: Ca Revolta, Casa de Cultura de Montserrat, CCOO-PV, Centre Cívic i Cultural Tres Forques, Col·legi Major Rector Peset, El Ventanal, La Morada València, Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Casal Jaume I d’Elx, Teatre Municipal d’ Aras de los Olmos, Intersindical, Mesó de Morella, Octubre Centre Cultura Contemporània, Fundació SGAE, Teatre El Micalet, UGT-PV, Aragó Cinema, Refugi de l’Ajuntament de València, Refugi de l’IES Lluís Vives, Antic edifici de l’Escola de Magisteri, Fundació FEIS de CC.OO., EASD de València, La Col·lectiva, Centre de Música i Dansa Natzaret, Casal Jove del Port de Sagunt i, per últim, La Filmoteca (IVC).

La major part de projeccions comptaran amb col·loquis i presentacions, a càrrec de les persones que han intervingut en la producció audiovisuals (direcció, actors i actrius, producció, etc.) i persones expertes en la matèria tractada per l’audiovisual. També organitzarem algunes activitats paral·leles de les quals anirem informant

ACICOM, vol anar més enllà dels dies del Festival i amb la col·laboració de l’IVC, hem editat els catàlegs de les dos anteriors edicions, que posen a disposició d eles entitats cíviques i institucions la creació d’un circuit on exhibir els audiovisuals valencians que ofereixen mirades crítiques i transformadores sobre la nostra realitat. Catàleg 2016 i Catàleg 2015

La inauguració prevista per al dimarts 24 d’octubre, tindrà com fil conductor un tema de rabiosa actualitat: la greu crisi de l’Europa provocada per un conjunt de factors, com son la massiva arribada de refugiats, la militarització de les fronteres, el creixement de la xenofòbia, les polítiques d’austeritat i la crisi de representació ciutadana i política.

La pel·lícula “Filoxenia, el rapte d’Europa”, dirigida pel valencià Vicent Monsonís, amb guió de Chon González, recull nombrosos testimonis d’experts europeus, autoritats polítiques i civils i refugiats.

Us esperem a tothom en el Festival i us demanem la vostra col·laboració per a difondre-ho.

Organitzen i col·laboren

 

En nom de tot l’equip del Festival us agraïm la vostra atenció

Jose Ignacio Pastor Pérez, President ACICOM i Director del Festival

Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM i Coordinadora del Jurat

Nieves Díaz, Coordinadora Tècnica.

Alex Sanchis i Patricio Murrieta, Administració.

Carles López Cerezuela, imatges i youtubers.

Jaime Millás, Comunicació.

Deima Jonusaityte, imatge gràfica.

Valentí Figueres, Memòria Històrica.

Alícia Gavara, Fotografia.

Esteban Algaba, Rosa Albero, Carme Molina, etc. suport tècnic.

Persones associades i els responsables de sala.

 

València, 21 d’octubre 2017

Adjuntem cartell,  programació i les sales amb la seua adreça

2017 Programació Festival Cinema Ciutadà Compromés

Cartell oficial FCCC2017

Sales i adreces Festival CCC 2017

 

Programació Festival CCC 2017

Si vols rebre tota la informació del Festival Cinema Ciutadà Compromés subscriu-te_ https://goo.gl/nsDqqY

 o al canal de Telegram: https://t.me/ACICOM

 

Post a Comment