ACICOM organitza una Mostra de Youtubers

[fusion_text]

Mostra de Youtubers amb divulgació científica, literatura, causes socials i professorat youtuber.

Acicom ha organitzat per als dies 12,13,14 i 15 de Desembre una Mostra de Youtubers que pretén visibilitzar les iniciatives més ciutadanes i compromeses dins del món de youtube valencià.[/fusion_text][youtube id=”https://youtu.be/CsnWphZ9S9o” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube][fusion_text]

La comunitat youtuber ha emergit en els últims anys com un espai de creació audiovisual i democratització de la creativitat. Habitualment es parla de youtube associat al món de l’entreteniment però més enllà de l’entreteniment també trobem també moltes iniciatives associades al compromís social.sprés del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés, la Mostra de Youtubers apareix com a la prolongació necessària de la producció audiovisual no cinematogràfica.

La mostra tractarà d’abordar el fenòmen youtuber des de diverses perspectives intentant aprofundir en la part més vinculada a la ciutadania i les causes socials.

YOUTUBERS MODA O REVOLUCIÓ JPG

Així, el dimecres dia 12 de Desembre hi ha prevista una jornada de Diàlegs Youtubers a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Estos diàlegs estan dirigits a estudiants i professorat de la universitat i públic en general que vulga aportar una visió teòrica, reflexiva i crítica respecte al nou paradigma audiovisual que genera youtube.

L’accés fàcil i barat a mitjans que permeten generar continguts per a tot el planeta ha fet aparèixer tot un nou món que mereix ser analitzat.

Youtube és una moda o és una autèntica revolució audiovisual? qué ha canviat la gramàtica visual? la relació entre emissor i receptor, la temàtica i els formats clàssics televisius?

 

 

CARTELL 13 JPGDesprés vindran dos jornades a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània a partir de les set de la vesprada per compartir impressions i testimonis amb persones creadores de contingut per a Youtube.

En la primera de dijous 13 les protagonistes seran la booktuber protagonista de “La prestatgeria de Marta” i Teresa la mestra millenial del canal “Patapum, pam, pam”. Les dos fan el seu contingut en valencià. La prestatgeria de Marta dialogarà sobre la divulgació literària i Teresa Patapum ens oferirà la perspectiva dels usos de youtube per al món educatiu i del professorat.

CARTELL DIA 14 JPGEn la segona jornada, divendres dia 14,  parlarem amb les persones que estan darrere dels canals “Pakozoico” i “La gata de Schrödiger” per compartir les iniciatives de divulgació científica dels dos youtubers valencià. Un sobre el món de la paleontologia i els dinosaures i l’altra sobre el món de la ciència en general.

 

 

 

cartell dia 15

Finalment, la Mostra de Youtubers d’ACICOM acabarà dissabte dia 15 de Desembre al migdia al Centre Octubre on entregarem els premis a Millor Youtuber Social, Millor Youtuber de Divulgació, Millor Booktuber i Millor Youtube Educatiu i donarem la possibilitat a qualsevol youtuber que faça contingut ciutadà i compromés per presentar el seu canal davant totes les persones assistents.

[/fusion_text]

Post a Comment