ACICOM organitza una jornada juntament amb l’ADCV per a fomentar l’ús del disseny en la comunicació entre les associacions

 • La jornada serà el dissabte 2 de desembre a partir de les 10:30 hores en el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC)
 • L’assistència és oberta i gratuïta per a totes les persones, particulars i professionals que vulguen participar, fins a completar aforament. Registre, en: https://forms.gle/moYSFhtDWmAcCScP6
 • A la vesprada, el coach creatiu Rafael Armero impartirà un taller pràctic, també gratuït, amb 15 places. Reserva per ordre d’inscripció, en: https://forms.gle/9evo2zzHHCGJMBQr6

ACICOM, l’Associació de Ciutadania i Comunicació que porta més de deu anys defensant el dret d’accés de la ciutadania als mitjans de comunicació i desenvolupant activitats que fomenten el pensament crític, és conscient de la importància del disseny a l’hora de comunicar des de les associacions. Per això, amb la col·laboració de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), ha organitzat la jornada ‘Disseny i Acció. Estratègia i comunicació visual per a l’impuls de les associacions’, amb l’objectiu de posar en comú bones pràctiques, eines i idees per a millorar la comunicació visual de les organitzacions. El programa es completarà amb un taller pràctic, impartit pel coach creatiu Rafael Armero.

L’assistència és oberta i gratuïta per a totes les persones, particulars i professionals que vulguen participar fins a completar l’aforament. Tindrà lloc el dissabte 2 de desembre, a la sala Goerlich del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) i compta amb el suport de la Conselleria de Participació i Transparència de la Generalitat Valenciana.

Començarà a les 10:30 hores amb un desdejuni i l’acte d’inauguració per part de Juan Medina, president de ACICOM, i Yolanda Herráiz, presidenta de l’ADCV.

A continuació, María Navarro, gerent de l’ADCV, parlarà sobre les oportunitats de comunicació i participació que ofereix el disseny a les organitzacions. A més, exposarà alguns recursos gratuïts en els quals poden secundar-se, com l’eina d’autodiagnòstic del disseny en les organitzacions D-Tool Box, desenvolupada en el marc de l’Observatori sobre l’Impacte del Disseny (OID!), o la plataforma Contratardiseño.es, tots ells, projectes de l’ADCV.

Una vegada finalitzat eixe bloc, donarà principi la part central de la jornada, on diferents dissenyadors i estudis de disseny exposaran alguns dels projectes que han sigut realitzats per encàrrec d’associacions. Ángel Gràfic, Juliane Petri, The Lab, Granissat, Tomás Gorria i Hoy es el Día seran els encarregats de fer les ponències.

Després, tindrà lloc una taula redona que comptarà amb la participació de Lambda, Amics de Velluters, l’Associació Valenciana d’Escrptors i Escriptores Teatrals,i la pròpia ACICOM, entre altres organitzacions. En eixe espai, les associacions parlaran sobre les seues pròpies experiències en matèria de comunicació i disseny.

A la vesprada, la jornada adquirirà un caràcter més pràctic, amb el taller ‘El viatge de comunicar la identitat de col·lectiu’, que serà impartit pel coach creatiu i formador Rafael Armero. L’objectiu d’esta sessió és ajudar les associacions a conéixer el seu punt de partida, repensar la seua marca i adquirir eines per a comunicar.

Des d’ACICOM s’anima a les associacions a formar part d’esta jornada, que segur serà molt enriquidora i les ajudarà a fomentar la participació i incrementar la seua base social.

Per a assistir a la primera part de la trobada, durant el matí, és necessari inscriure’s en el següent formulari i, per a participar al taller de la vesprada, que compta amb només 15 places, cal omplir aquest altre.

Imatge gràfica de la jornada

La imatge i la comunicació visual de la trobada han sigut dissenyades per l’estudi creatiu Locandia. ACICOM ha confiat, una vegada més, en César Martínez i Rosana Monrós, que ja es van encarregar de la imatge de l’IX Festival de Cinema Ciutadà Compromés.

Segons expliquen, la identitat textual d’estes jornades “encapsula la necessitat d’utilitzar el disseny, tant des d’un punt de vista estratègic com estètic, servint de catalitzador de l’acció i el canvi social”.

Locandia ha volgut plasmar en la imatge l’analogia entre la unitat mínima del disseny, el píxel, i la individualitat de l’ésser humà. “Així, cada píxel és un ésser que s’uneix i es relaciona amb els altres, generant fluxos de pensament, d’idees i d’accions. El món associatiu és la forma civil d’organització en la qual individus i fluxos de pensament s’ordenen en la cerca de fins comuns”, detallen.

Programa

10:30 h. Desdejuni

11:00 h. Inauguració

 • Yolanda Herráiz (Presidenta de l’ADCV)
 • Juan Medina (President d’ACICOM)

11:30 h.  Recursos de disseny per a millorar la gestió estratègica i comunicativa de les associacions

 • María Navarro (Gerent de l’ADCV)

11:45 h. Casos pràctics d’aliances entre disseny i associacions

Guia: María Navarro

 • Ángelgráfico: Comerç Familiar – CADA (Comerciants Associats d’Alaquàs)
 • Juliane Petri: Jornades de Creació d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut – Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEED)
 • The Lab Comunicació: La Nit de l’Art – Asociación Cultural Asako
 • Granissat Estudi Creatiu: Orgull de totes, drets per a totes – Lambda
 • Gorria Disseny i Comunicació: Revista Trencadís – Valencia Remember
 • Hoy es el día: Afa La Aneja – AFA CEIP La Aneja

13:00 Taula redona: Disseny i comunicació estratègica per a millor la participació associativa

Modera: Rosana Monrós

 • ACICOM
 • Amics de Velluters
 • Lambda
 • AVEET

14:00 h. Descans per a dinar

16:30 – 18:00 h. Taller de Rafa Armero “El viatje de comunicar la identitat de col·lectiu”

Consulta el PROGRAMA