ACICOM ha participat a l’acció convocada per la Coordinadora pel Dret a Decidir

Es mostra IMG-20140218-WA0004.jpg.

Les nostres sòcies acicomeres Emília Bolinches i Marina Calatayud Registrant la propietat del seu cos

Avui, la Coordinadora pel Dret a Decidir de València ha convocat una acció contra la Reforma de la Llei de l’avortament impulsada per Gallardón,  en el Registre de Béns Mobles-Registre Mercantil de València- G.V. Marquès del Turia, 57. Aquesta acció s’ha sumat a les realitzades en l’Estat Español.

El cos, eix central del discurs feminista, és un territori de necessària reconquesta per part de les dones. Durant segles, el cos femení ha estat representat i modelat per i per a la mirada masculina, convertit en mercaderia o considerat tabú, sotmès a estereotips impossibles, agredit, violat, manipulat, tractat com a objecte i reclam, vexat i depreciat.

A les dificultats per a construir lliurement la nostra identitat i el nostre cos se suma un Avantprojecte de Llei de l’Avortament presentat pel ministre de justícia Alberto Ruiz-Gallardón que pretén limitar la capacitat per a prendre decisions pel que fa a la maternitat i la nostra pròpia moral. En diverses ciutats de l’estat s’ha fet visible aquest conflicte d’autoritat sobre el cos de la dona amb aquesta acció simbòlica en la qual un grup de dones acudeixen al Registre de la Propietat dels Ajuntaments de diverses ciutats, per a registrar el dret a la possessió i lliure ús del seu propi cos. Amb l’imprès oficial de béns mobles i fartes que uns altres decidisquen per elles, pretenen legalitzar i deixar constància que el seu cos és seu i ningú ha d’impedir ni condicionar la seua presa de decisions.

Totes les dones convocades hem fet visible la nostra indignació sobre l’Avantprojecte de Llei de l’Avortament en particular i sobre la necessitat de reconquerir el poder sobre el nostre cos en general sumant-nos a aquesta proposta d’acció col·lectiva.

Hem format una cua enorme de dones en la porta del Registre de la Propietat, reclamant el dret a la propietat del nostre propi cos, generant una imatge impactant de protesta que esperem es difonga en els mitjans de comunicació.

Més informació en: http://www.lrmcidii.org/es/accion-colectiva-en-valencia-contra-el-anteproyecto-de-la-ley-del-aborto-registro/

Totes les fotos de l’acte punxant en esta galeria

Entrevista amb Maria Angeles Bustamante en Radio Malva http://radiomalva.org/2014/02/19/accion-por-el-aborto-libre-y-gratuito-registremos-nuestros-cuerpos/

Post a Comment