ACICOM anima a visitar la World Press Photo de València

La col·laboració i l’impuls ciutadà són una de les primeres motivacions d’ACICOM en el seu dia a dia. Per tant, no podíem faltar a la presentació del World Press Photo a València. Ja fa quatre anys que esta exposició fotogràfica, una de les millors del món, visita la nostra ciutat gràcies a la iniciativa de la Fundació Xirivella Soriano i l’associació Doctor Nopo que actúa com a dinamitzadora de tota l’organització. Al front de Dr. Nopo es troba el nostre col·laborador Pablo Brezo, que coordina també el projecte Manual de la Ciutadania Informada.

Acudirem a la presentació el passat divendres una representació de la nostra associació i ens vam trobar algunes novetats. Esta quarta edició ha trobat un suport institucional molt més important que no les anteriors edicions. La presència, entre altres, del President de les Corts Valencianes, la Vicepresidenta del Consell i regidors de l’Ajuntament de València, donen una bona mostra de l’interés de les institucions actuals en donar suport a l’exposició.
Després de les paraules de benvinguda per part dels nostres amfitrions tornàrem a gaudir d’una exposició fotogràfica que s’endinsa molt més enllà de la tècnica per anar a la profunditat del fotoperiodisme, contar una història amb una càmera. Les temàtiques invisibles que mai arriben als mitjans convencionals convergien amb grans trendings tòpics del periodisme. El recorregut per l’exposició colpeja les nostres ments i els nostres cors, amb visions devegades difícls de suportar, amb una glan bellesa estètica i tècnica, en’s mostren drames impensables que afecten a la nostra humanitat actual.
Cal dir que les fotos de l’exposició han estat sel·leccionades d’entre 97,912 fotografies realitzades per 5.692 fotògrafs de 131 països diferents presentades al concurs de 2015..
La World Press Photo és una exposició que convida a llegir per interpretar la imatge i que des de la racionalitat del text et porta a l’emoció de la imatge. Text i imatge es complementen però és la imatge, l’instant, el que resulta colpidor per reflexionar i repensar la nostra manera de mirar el món.
No t’ho pots perdre, ja no tan sols perquè té molta qualitat sinó perquè no podem perdre a València una exposició com aquesta. Este és el quart any que vé i hem de fer pinya per consolidar-la defintivament.
IMG_20160212_201132
Per a saber’ne més:

Post a Comment