ACICOM A LA 49 FIRA DEL LLIBRE. 4 activitats programades pels dies 24 i 30 d’abril, 2 i 4 de maig.

cartell_fira2014  ACICOM ha vingut col·laborant amb la Fira del Llibre, des del nostre naixement.

La Fira constitueix una important trobada entre  la ciutadania i el món del llibre. El Gremi de Llibrers, qui organitza la Fira, sempre ha mantingut un plantejament de fira global, com a espai cultural i educacional, relacionat estretament amb el desenvolupament econòmic del nostre País, i amb la construcció de la ciutadania valenciana.

ACICOM i d’acord amb els nostres modests mitjans, volem donar suport, especialmente a aquesta dimensió de ciutadania d ela Fira del Llibre, als aspectes de la responsabilitat social que tots els actors i actrius de la cadena creativa, productiva, i mediadora del llibre i de la lectura tenen que vore amb la formació de la ciutadania valenciana. La dieta mediàtica de la ciutadania, des de la seua vessant del llibre.

El dret a saber i el dret d’expressió,, es concreten en el món del llibre, en el dret a llegir i el dret a escriure, com a drets bàsics i com a pràctica social.

La lectura com a dret humà que permés l’exercici ple de la democràcia i per tant un dret de la ciutadania.

L’accés al llibre i a la lectura conformen són un dret bàsic amb un component cultural i educatiu vitals per a la inclusió social i pel desenvolupament humà, més enllà d’un plantehjament com a mers consumidors de bens i serveis.

La Fira del Llibre de València, al remat, té una important funció social que mitjançant tota la seua ampla i extensa programació promou l’accés al llibre i a la lectura per banda de la ciutadania.

La Fira del Llibre de València, d’acord amb els plantejaments més avançats i amb els quals els membres d’ACICOM ens sentim identificats, aconsegueix  cinc grans factors culturals amb la seua planificació i programació:

a) La democratitza­ció de l’accés al llibre, tant per la difusió com per els descomptes de preus, l’intercanvi d’opinions, el coneixement directe dels autors i autores, etc.

b) ) La promoció d’espais per a la formació de persones lectores.

c) La valorització del llibre i de la lectura en l’imaginari simbòlic de la ciutadania.

d) La promoció de la literatura i del coneixement

e) El foment de l’economia del llibre i de tota la seua cadena creativa, productiva, distributiva.

ACICOM, ha aconseguit enguany, gràcies a les sinergies generades amb librosensayo.com que lidera el nostre soci Antonio Adsuar, un major nivell d’implicació amb la Fira, organitzant directament fins a 4 esdeveniments, que esperem que vos puguen interessar.

Cadascuna de les activitats programades tindrà un apunt a la nostra web, un esdeveniment en facebook i la seua corresponent difusió a les xarxes socials, als mitjans de comunicació i la pròpia Fira i també vos demanem que ens ajudeu a consolidar aquest esforç, assistint, participant i invitant a les persones del vostre entorn.

Un breu apunt sobre les 4 activitats programades

 

Dijous, dia 24 d’abril, de 18:00 a 19:20 h. Sala museu 2:

CONVERSA OBERTA: Alliberem el llibre de les cadenes? De la cadena a la xarxa de valor, renaixement de la indústria editorial.

Participen: Rafa Arnal, Alícia Sellés, Josep Gregori, Rafael Domínguez Romero, Joan Carles Girbés, Silvia G. Olaya, Jaime Millàs i David Cases

Presenten: Jose Ignacio Pastor  i Antonio Adsuar

Organitza: ACICOM, librosensayo.com i Fira del Llibre

 

Dimecres 30 d’abril, a les 18:30 Sala Museu 2:

.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Pilar Soler. Rebelde con causas, d’Emília Bolinches, periodista, vicepresidenta ACICOM. Editat per PUV
A càrrec de l’autora
Presenta: Rosa Solbes,periodista, sòcia ACICOM i vicepresidenta de Valencians pel Canvi.

Organitza: ACICOM, Federació Dones Progressistes de València i Fira del Llibre.

Aquesta activitat s’enmarca en una vesprada sencera dedicada a la presentació de 4 llibres de dones, que s’inicia a les 18h. i finalitzarà a les 20:50h.

.

Divendres, dia 2 de maig de 19:30 a 20:50 hores Sala Audiovisuals

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: El último que apague la luz: sobre la extinción del periodismo, de Lluís Bassets. Ed. Taurus.
A càrrec de l’autor i amb la participació d’Adolf Beltran, Rosa Solbes, Albert Vicent i Xavier Pérez.

Presenten: José Ignacio Pastor i Antonio Adsuar Organitza: ACICOM, librosensayo.com i Fira del Llibre

.

.

.

.

Diumenge, dia 4 de maig de 18:30 a 19:20 hores Sala Museu 2

Es mostra bigotes.jpg.PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: WILLKA, una novela para construir una escuela, de Carlos Gómez i Verónica Montoya (il·lustradora). Editat per Assísi Música y compromiso S.L.

A càrrec dels autors i de Juan Peris i Vallivana Álvarez
Presenta: José Ignacio Pastor
Organitza: ACICOM i Fira del Llibre

.

 

Post a Comment