1r. de MAIG, els sindicats reinventen la comunicació de la classe treballadora

Qui ens ho hauria de dir!, que els sindicats de classe, en vegada de fer una crida per eixir al carrer l’1 de MAIG, ens digueren aixó de:

QUEDA’T EN CASA! per defensar els teus drets

Els sindicats han tingut que reinventar la comunicació amb els treballadors i treballadores.

Expressem el respecte i l’agraïment a les persones que treballen en el sistema sanitari, a les residències de persones grans i dependents, en l’atenció domiciliària i els serveis socials, a correus i serveis de paqueteria, en els serveis funeraris, en els comerços d’alimentació, en la producció agroalimentària, en el transport de mercaderies i en el transport públic, en seguretat, en els subministraments d’aigua i energia, en la neteja, en l’educació, en els serveis bancaris, en la investigació científica, en la garantia dels drets de les persones. Aquestes feines imprescindibles els fan persones imprescindibles, però el sistema no ha sabut assegurar materials i sistemes suficients de protecció de la seva seguretat i salut, i aquesta esdevé la primera denúncia i la primera reivindicació en aquests moments. Cal que les autoritats públiques esmercin tots els seus esforços en la protecció de qui treballa perquè qui treballa ens protegeix a tota la resta. Reivindiquem el reconeixement que mereixen aquests treballs essencials, en molts casos molt feminitzats i precaritzats, però en termes de salari i de condicions laborals, i no de forma temporal sinó com a estratègia de futur.

 

Us deixem una xicoteta mostra de le siniciatives sindicals i us invitem a:

CELEBRAR L’1 DE MAIG, també des del confinament

 

PARTICIPA EN LA CIBERMANIFESTACIÓ

Un Primer de Maig amb una ‘cibermanifestació’ des dels balcons i les xarxes socials

Imagen de una manifestación del 1 de mayo en Valencia, antes del coronavirus

Els sindicats valencians han fet una crida perquè, a partir de les 13:30 hores d’aquest divendres, es compartisquen fotos i vídeos en les xarxes socials amb el lema #JoSocPrimerdeMaig     #YoSoyPrimerodeMayo.
Abans de les 13:00 hores, les plataformes socials dels sindicats emetran les intervencions del secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, i del dirigent de CCOO PV, Arturo León.
La jornada virtual d’aquest 2020 porta per lema “Treball i serveis públics: un altre model social i econòmic és necessari” i es desenvoluparà al llarg de tot el dia “en un context d’emergència sanitària”, com han recordat els sindicats.
“Poques vegades com aquesta queda tan palés el valor insubstituïble del treball, de les persones treballadores, per a tirar avant la societat, i dels serveis públics”, han indicat en CCOO PV. També condicionats per la pandèmia, la UGT-PV ha trasmés el seu missatge del Primer de Maig: “És la millor ocasió per a reivindicar un nou orde mundial més just i solidari que substituïsca les persones i el seu benestar pels interessos econòmics d’uns pocs”, afirmen.

Sou impressionants! #PrimerDeMaig

Gràcies per sostindre aquesta societat amb el vostre treball.

La cultura del País Valencià amb el Primer de Maig. CCOOPV ha tingut una interessant iniciativa, en col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià i amb la Escuela Sindical de CCOO ens han proposat a persones rellevants en el món de la nostra cultura, gravar algun vídeo per encoratjar a la classe treballadora en la seua lluita i solidaritat amb la ciutadania, així com agrair-los la seua dedicació i esforç en aquestes condicions tan adverses. En el cas d’ACICOM , ha estat la nostra jove sòcia Violeta Peraita Jardón amb la col·laboració de Lucas Calabria qui ha participat en la gravació

Violeta Peraita Jardón , periodista (enllaç al vídeo) treballa de periodista a ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i vol agrair especialment al sector de la comunicació – periodistes, fotògrafs i professionals de l’audiovisual – que estan treballant per fer-nos arribar la informació més propera i més veraç. Reconeix el valor internacional de la reivindicació de la classe treballadora ja que ”el Primer de Maig és el dia de les treballadores i dels treballadors i de les seues reivindicacions arreu del món”.

Teniu totes les intervencions, entre d’altres les nostres persones associades Manolo Molins, Rosana Pastor, etc. en: La cultura del País Valencià amb el Primer de Maig

=========================================================================================

LA CLASSE TREBALLADORA PRIMER, PROTEGIM ELS SERVEIS PÚBLICS, PLANTEM CARA Manifest 1r de maig 2020 INTERSINDICAL VALENCIANA
Rojo y Negro TV CGT celebra este 1º de Mayo, debido a la pandemia del Covid-19, de una forma especial, concierto desde casa de los siguientes grupos: Alberto (Boikot) y Cristina (Yo no las conozco) – Bella Chao Judith Mateo y Chuse Joven – Soda Stereo Bode (Porretas) – Rocinante Vantroi – Dimelo despues Javi Chispes (Maniatica) – Brasi Txus (Disidencia) – Con que fin Puro Chile – Despertar Yo no las Conozco – El tren Akulu – Sociedad (hay otro archivo con intro del cantante) Penadas por la Ley – Malos tiempos para la libertad Fernando (Reincidentes) y Juan (La Chancha, Uruguay) – Aceh

PER A SABER-NE MÉS

Post a Comment