13 de febrer, DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

[fusion_text]

Imatge Dia Mundial de la Ràdio

El Dia Mundial de la Ràdio 2015 s’adreça als joves

Instaurat per la UNESCO l’any 2011, cada 13 de febrer es celebra el Dia Mundial  de la Ràdio busca elevar el coneixement sobre el seu potencial al conjunt de la població.

Enguany la jornada està dedicada als joves, com a consumidors i productors de continguts radiofònics.
Aquest any es vol sobretot afavorir la creació de  programes enfocats als joves,  programes realitzats amb la participació de joves en l’equip de producció i programes produïts pels joves, per als joves.

ACICOM i la Federació Escola Valenciana, estem posant en marxa el projecte de la Xarxa de Ràdios Educatives de la Comunitat Valenciana. Suma’t: ciutadaniaicomunicacio@gmail.com


Missatge en castellà sobre el Dia Mundial de la Ràdio per la Directora General de la UNESCO, Irina Bokova

Per a Joves, Per Joves

Avui en dia hi ha més d’1,8 mil milions de persones al món entre els 10 i 24 anys. És més d’un quart de la població mundial. A l’Orient Mitjà, Àsia i Amèrica Llatina, més del 40% de la població és d’aquest grup d’edat, i a l’Àfrica, és més del 60%.

No obstant això, hi ha una notable manca de veus joves en les ones radials a través del món, i una molt petita quantitat de programació específicament produït pels joves. En part això és perquè la gent jove sovint lluita per trobar oportunitats d’ocupació en el sector de la ràdio, condueix a una manca de representació com a productors de programació de ràdio. De fet, gairebé no hi ha institucions o organitzacions i ni tan sols mantenen dades sobre quant contingut de ràdio és produït pels joves.

Per ser més inclusiu, les emissores necessiten treballar més per millorar la participació i inclusió dels joves al llarg de tres nivells:

Ràdio produïda per a joves oients, tractant temes de joventut, incloent entrevistes i testimonis de la gent jove.

Programes de ràdio incloent joves en l’equip de producció

Ràdio produïda pels joves mateix, com a productors, amfitrions i reporters.

Només a través de vincular generacions és com  pot la ràdio viure el seu potencial com un vector inclusiu de cultura, d’educació i d’informació.

 Per a saber més:

http://www.diamundialradio.org/

10 formes divertides de celebrar el Dia Mundial de la Ràdio

 

[/fusion_text]

Post a Comment