VIVA I COMBATIVA. Un homenatge a la València que lluita. Fas la teua aportació al projecte?

ACICOM dona suport a aquest interessant projecte que ajuda a visibilitzar els moviments socials a la ciutat de València.
T’animem a fer la teua aportació. El període de micromecenatge finalitza el proper dia 4 de juliol del 2021

Tens tota la informació en: https://bit.ly/Viva-i-Combativa

Els últims 10 anys, València ha viscut esclats de la mobilització extraordinaris. Els moviments populars de la ciutat han omplert els carrers, les avingudes, els barris de lluita i resistències. Aquest llibre vol ser una alenada de coratge i esperança per seguir lluitant. I un punt de trobada per construir el nostre relat.

Un llibre amb fotografies de Germán Caballero, coordinat per Jorge Ramos Tolosa, amb la participació dels propis moviments populars i publicat per l’editorial cooperativa valenciana Sembra Llibres.

Fotografies que ens fan veure tot el que s’ha construït durant aquesta darrera dècada acompanyades per textos d’aquells i d’aquelles que van fer seus els carrers: des de l’espurna del 15M i la Primavera valenciana a les lluites pel dret de l’habitatge, en defensa del territori o per la cultura i l’educació, així com la lluita resilent de les víctimes de l’accident del metro, la solidaritat internacionalista, la resposta antifeixista, els moviments per la desobediència i la nova onada feminista capdavantera en els darrers anys.

No podem ni pretenem abastir totes les lluites des del 15-M fins ara en aquest llibre, perquè seria inviable, afortunadament. Però igualment volem que siga un homenatge a totes i cadascuna, apareguen o no en les fotografies.

Perquè València viva i combativa és un llibre fet en col·lectiu per celebrar que són deu anys de resistències però també deu anys de petites victòries per a la ciutat de València i, en part, per al País Valencià. Perquè cooperant som més fortes, com hem demostrat també en aquest darrer any.

Germán Caballero és fotoperiodista del periòdic Levante-EMV, on ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional. Actualment és membre de l’executiva de la Unió de Periodistes. Durant la darrera dècada ha fotografiat els moviments socials sorgits a la ciutat de València de forma constant.

Premi Manuel Castillo de la Universitat de València en 2014, ha publicat des de Palestina, Líban, Turquia, la frontera sud de Mèxic o des del Marroc i Melilla, entre d’altres. Ha participat en més d’una desena d’exposicions individuals i col·lectives com ara “10 años de imágenes en AVM3J” en la Sala lametro, “Hebron: vida i resistències” en el Museu d’Història de València. Actualment exposa en La Nau individualment “El temps suspés: els camps per a persones refugiades palestines al Líban”

Jorge Ramos Tolosa és doctor en Història Contemporània, professor d’Història Contemporània en la Universitat de València i activista en diversos moviments socials de la ciutat de València. Codirector dels documentals “Encontres d’Exili” i “Encontres d’Exili II” i comissari de les exposicions “Somiar molt i dormir poc: el 15M a València (2021, Plaça de l’Ajuntament de València), “El Temps Suspés: els camps per a persones refugiades palestines al Líban” (2021, Centre Cultural La Nau de la Universitat de València) i “Memòria democràtica i patrimoni (1936-1939). Conéixer, difondre i posar en valor” (2017, itinerant, Universitat de València). També és autor de llibres com Palestina. Una història essencial (2020, Sembra Llibres), Una historia contemporánea de Palestina-Israel *(2020, Catarata) o *Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952) (Marcial Pons, 2019).

Sembra Llibres som una editorial independent i cooperativa que naix l’any 2014 amb la voluntat de sumar experiències i esforços. Perquè creiem en la interrelació entre lectors, autors i editors; en l’intercanvi d’idees, en aprendre els uns dels altres. Ens preocupa la nostra realitat, la nostra gent, el nostre entorn. I per això també fem llibres que conviden a reflexionar, aprendre i compartir. Hem nascut per cooperar. Volem sumar-nos al front dels qui enderroquen murs i construeixen alternatives al panorama actual. Creiem que la cultura és una eina més necessària que mai. Volem aportar el nostre entusiasme per sembrar idees i il·lusions. Sembrar llibres. Aquest és el nostre propòsit.

 

10 anys de lluites a la ciutat de València es mereixen ser reconegudes amb un llibre que no sols les mostre sinó que faça protagonista a aquells i aquelles que hi ha al darrere de cada imatge emblemàtica. Per això mateix, volem fer un llibre que estiga a l’alçada d’aquestes lluites populars i resilents.

Les aportacions es destinaran a una primera edició molt especial de 1000 exemplars d’una mida 21x21cm amb tapa dura que permetran donar a conèixer els darrers anys de lluites i resistències a València ciutat. Una edició especial dins del catàleg editorial de Sembra Llibres. També es dissenyaran postals amb algunes de les fotografies més significatives del llibre.

Set postals amb fotografies escollides del llibre + el teu nom als agraïments del llibre. (Enviament a l’Estat espanyol)

Llibre + enviament + el teu nom als agraïments del llibre. (Enviament a l’Estat espanyol)

Llibre + set postals + el teu nom als agraïments del llibre. (Enviament a l’Estat espanyol)

Pack Lluites: Palestina. Una història essencial + Insubmissió!+ llibre+postals+ el teu nom als agraïments del llibre. (Enviament a l’Estat espanyol).

Pack Llavors: llavors de plantes tradicionals del País Valencià + llibre+postals + el teu nom als agraïments del llibre. (Enviament a l’Estat espanyol)

Dos llibre + el teu nom als agraïments del llibre.(Enviament a l’Estat espanyol)

Pack Sembra: Desobediència i democràcia *+ *Sexualitat en joc + I ara jo què faig + llibre+postals+el teu nom als agraïments del llibre.(Enviament a l’Estat espanyol)

Un llibre+ llavors + Pack Lluites + el teu nom als agraïments del llibre. (Enviament a l’Estat espanyol).

Pack organitzacions/institucions: un taller amb Germán Caballero o Jorge Ramos.

Durant el mes de juny s’acabarà de dissenyar el llibre i a finals de juliol entrarà a impremta.

Els enviaments, junt amb les primeres presentacions, es faran a partir de la primera quinzena de setembre de 2021.