Presentació del llibre “Pensar en valencià” de Carles López Cerezuela

El nostre soci i vicepresident d’ACICOM Carles López Cerezuela presenta el seu llibre “PENSAR EN VALENCIÀ” farem un dinar Conversa Oberta i un Acte de presentació del llibre i col·loqui. El proper dijous 19 de setembre al Centre de Cultura Contemporània Octubre.

Tots hem escoltat alguna vegada l’expressió: Quan mor una llengua mor una visió del món. En este treball divulgatiu em plantege quina seria la visió del món que moriria si el valencià s’acabara. Em plantege com el llenguatge està construït i quines expressions naixen, conviuen i perviuen perquè crec que això configuraria una bona radiografia de com una comunitat humana mira el món que l’envolta i especialment com es relaciona internament.

Com mirem el món els valencians? El mirem de manera diferent a altres comunitats humanes? És la llengua l’expressió més genuïna de la perspectiva valenciana? És el valencià el vehicle d’una intel·ligència col·lectiva diferent? En què és diferent? És eixa diferència apreciable i útil? Per a què és útil? Ajuda a la convivència pacífica? Facilita el progrés econòmic? Per què no ha mort encara el valencià? Per què resistix?

 

Dinar i conversa oberta a les 14:00h a la sala àtic del Centre de Cultura Contemporània Octubre.
Presentació del llibre ‘Pensar en Valencià’ per Carles López Cerezuela a les 17:00h.
Reserva la teua plaça en: https://bit.ly/Reserva-Pensar-en-Valencià
Descarrega el teu llibre a ‘Pensar en Valencià: La mirada valenciana al món (Catalan Edition)’ https://amzn.eu/d/g21YDUb

 

 

Sobre Carles

Carles López Cerezuela és un autor valencià amb una llarga trajectòria de compromís professional, política i sindical. Amb llicenciatures en Dret per la Universitat de València i en Comunicació Audiovisual per la UOC, ha desenvolupat una carrera en sectors molt diversos, que van des del sector bancari fins al treball freelance en la gestió de projectes socials. En aquesta última etapa, s’ha especialitzat en la creació i execució de projectes amb un alt impacte social, amb un enfocament innovador i un treball centrat en valors.
Actualment és vicepresident d’ACICOM.

A més, Carles és un formador actiu en àmbits com la gestió associativa, l’alta capacitat intel·lectual i la neurodiversitat, així com en alfabetització mediàtica i digital. Impulsa tallers sobre educació financera, participació ciutadana i sociolingüística, aportant el seu coneixement tant a entitats com a ciutadans. El seu compromís amb la societat es reflecteix en la seua capacitat d’anàlisi, creativitat i innovació, qualitats que aplica també en la seua tasca com a escriptor.

En el món de la literatura, Carles ha autopublicat diversos llibres en Amazon, tractant temes que abracen des de la neurodiversitat fins a la crítica social. Entre les seues obres més reconegudes hi ha:

Doble Excepcionalidad: Alta Capacidad y Autismo, on analitza la convivència d’aquestes dues realitats des de diferents perspectives.

Selectividad Alimentaria, una obra centrada en les implicacions de la neurodiversitat en les preferències alimentàries.

Tecnología y Apocalipsis, un relat de terror sobre els perills i les repercussions de la tecnologia.

Alarmeu-vos: Un crit a la calma i La verificació com a contrapoder, llibres que exploren les dinàmiques de poder i la necessitat de la veritat en la societat moderna.

El seu llibre més recent, Pensar en Valencià, és una obra que convida a reflexionar sobre la llengua i la identitat valenciana. En aquesta publicació, Carles ens apropa al pensament valencià a través de la llengua, desgranant els valors culturals que configuren la societat valenciana i convidant a un diàleg sobre la seua riquesa i singularitat. Amb Pensar en Valencià, ofereix una visió crítica i pedagògica que busca reivindicar la importància del valencià com a vehicle d’expressió i pensament, alhora que ens fa reflexionar sobre la nostra identitat col·lectiva.

Carles López Cerezuela combina, així, una trajectòria professional sòlida amb una veu literària que destaca per la seua profunditat i compromís amb els valors socials i culturals, oferint una aportació valuosa tant en l’àmbit formatiu com en el literari.