MEMÒRIES DEL TSUNAMI en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimarts 25/04/2023 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

ACICOM i ACPV programem aquest documental: MEMÒRIES DEL TSUNAMI

Idioma original: japonès

Subtítols: català

MEMÒRIES DEL TSUNAMI

Direcció: Hélène Robert i Jeremy Perrin

2019, duració 68 min.

Una història sobre fantasmes i esperits mostra com les onades del tsunami que va trasbalsar el Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu.

Sinopsi

Una història sobre fantasmes i esperits que mostra com les onades del tsunami que el 2011 va trasbalsar el Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu dels pobles que van patir la tragèdia. Observem amb incredulitat, la construcció d’un espigó immens al llarg de 400 km que bloquejarà per complet l’obertura al mar dels pobles de la costa de Tohoku. L’11 de març de 2011, un tsunami sense precedents va assolar el Japó, deixant al seu pas més de 15.000 persones mortes i un país devastat. Aquesta onada mortífera va ser conseqüència d’un terratrèmol de magnitud 9 que havia tingut lloc aquella mateixa matinada. Per als habitants de la ciutat de Sendai, capital de la prefectura de Miyagi, el mar s’ha acabat convertint en un element hostil. Des d’aleshores s’està construint un espigó immens mentre els desapareguts tornen a assaltar la vida des de les profunditats del mar. Igual que el mur antitsunamis s’estén per la costa, es multipliquen també els casos de fantasmes i esperits que tornen a casa arreu del litoral japonès. El món visible i l’invisible conflueixen en aquesta terra de ningú que tot just s’està començant a reconstruir i a recuperar de la gran onada devastadora. Un recorregut misteriós i poètic a través de testimonis supervivents de la catàstrofe que mostren amb profunditat emocional com el tsunami va afectar les seves vides i com mantenen la creença que els esperits de les víctimes segueixen presents, fins al punt que es converteixen en reals. Cada imatge, soroll i sensació ens transporta a un món a mig camí entre la vida i la mort, on l’absència dels éssers estimats es fa més palpable que mai.

 

Fitxa tècnica
</p
Dimarts, dia 25 d’abril de 2023, 18:00h.
Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran 12, 46001 València
Entrada lliure fins completar l’aforament.

     Taquilla inversa, reserva la teua entrada en:

https://bit.ly/Memories-Tsunami-Cineclub

 

Gràcies al conveni de col·laboració entre ACICOM i ACPV apleguem a molts altres indrets del País Valencià. Vos deixem la programació de les sessions dedicades a aquest documental:

 

Hélène Robert

Directora

Hélène Robert és realitzadora de documentals i fotògrafa formada en Belles Arts, i també col·labora en revistes i publicacions. La seva obra visual explora diversos àmbits de la vida real, com els guàrdies de presons, les verges consagrades i els caçadors corsos.

 

Jeremy Perrin

Director

Jeremy Perrin és titulat en Ciències Polítiques i va començar a escriure per a projectes culturals, com una sèrie per a ràdio sobre la nova escena del jazz. El seu desig de fer documentals conjuntament va néixer durant la realització de la seva primera pel·lícula A praga – La plaie, un estudi de Porto a través de les seves llegendes d’animals.

Premis i festivals

  • DocsBarcelona Espanya, 2020
  • IDFA Països Baixos, 2019
  • Cinéma du Réel, França, 2019
  • Salem Film Festival, EUA, 2020

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM i ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs.

S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa,  que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització de les persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

Ens ajuda a pensar globalment i actuar localment i també a l’inrevés, pensar localment i actuar globalment. El cine club suposa un complement magnífic al Festival Cinema Ciutadà Compromés, aportant una mirada internacional. A la vegada visibilitzem a les persones i a les entitats que dia a dia actuen en el nostre territori sobre els temes tractats en els documentals.

Fruit de l’estreta col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià i ACICOM, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura,  el Cine Club Acció Documental +  aplega a molts més indrets del nostre llarg País.

Podeu assistir-hi a les projeccions d’aquest documental a més a més del CCC Octubre, en Elx, Alacant, Pedreguer, Alcoi, Ontinyent, La Vall d’Uixó.

 

Tràiler: Memòries del Tsunami: https://youtu.be/SIeRdORvDgo

Col·loqui posterior a la projecció amb:

 

Jose Maria Toribio Sahuquillo. Licenciado en psicología por la Universitat de Valencia
Máster internacional de migraciones.
Coordinador de acción humanitaria en Psicólogas y Psicólogos sin Fronteras.
Jefe de misión en Sri lanka por la emergencia de tsunami.
Jefe de misión en Haití por emergencia de terremoto.
Jefe de misión en Ecuador por emergencia de terremoto.

Contacto
Tlf: 617 590 166

 

.

,

 

PER A SABER-NE MÉS: