Els grups socials prenem la paraula. T’uneixes a reivindicar el Dret d’Accés als Mitjans de Comunicació?

Des d’ACICOM hem vingut treballant des de fa molts anys en els temes relacionats amb el Dret a Saber. Dins del dret a saber, defensem el Dret Constitucional d’Accés dels Grups Socials als Mitjans de Comunicació, un tema encara pendent en Espanya després de més de 45 anys d’aprovar-se la Constitució. (Article 20.3)

Entre les iniciatives que hem dut a terme, destaquem el projecte Qui és Qui que desenvolupem al programa València Klara i Transparent que realitzem en col·laboració de Ràdio Klara, des de setembre de 2022. En este programa hem fet entrevistes a un bon grapat d’associacions i hem demostrat que sí és possible donar-li veu al teixit associatiu. Inclús hem anat més enllà i hem creat un repositori amb totes les associacions que han participat en el programa, per a tindre una referència en la que qualsevol persona oorganització puga fer una recerca d’organitzacions d’acord amb els seus interessos.

L’agenda mediàtica ha d’incorporar els punts de vista d eles organitzacions, grups socials que es preocupen i ocupen per millorar la societat.

Cal donar visibilitat als grups socials

A la vegada confeccionem setmanalment una agenda ciutadana, que tirem de menys en el panorama informacional. Pretenem millorar el que fem i la teu/vostra opinió és fonamental.

Volem codissenyar 

Volem cridar l’atenció i aportar solucions, davant l’incompliment general d’este dret, que afecta la qualitat de la dieta mediàtica i cultural de la ciutadania, a pesar que està reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 19) i en la Constitució Espanyola (article 20.3).

Hem realitzat una estudiada proposta de Reglament de Dret d’Accés per als grups socials als canals de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, que us volem lliurar. En aquesta proosta han participat un amle ventall d’organitzacions.

Per tot això, hem organitzat una trobada en la què pretenem que les associacions prenem la paraula, alcem la nostra veu i proposem iniciatives per aconseguir el Dret d’Accés real.

Vos convidem a assistir el pròxim dimecres 5 de juny a la sala d’actes del Centre de Cultura Contemporània Octubre, a les 18:30 hores. Serà un espai participatiu i obert on debatre sobre esta qüestió i intentar crear sinergies que ens aporten solucions.

Fes la teua Incripció:

https://bit.ly/Prenem-la-paraula

Reserva una butaca i a la vegada ens facilites fer-te aplegar documentació relacionada

dimecres dia 5 de juny, 18.30h

Sala d’actes del CCC Octubre

C/ Sant Ferran, 12

Fem ràdio i televisió participativa. T’animes a seguir-nos i a dir la teua? Whatsapp i Telegram: 601274474
Es por fer seguiment en: Youtube d’ACICOM. Et subscrius?

https://www.youtube.com/c/ACICOMCANAL

Llistes de reproducció dels programes sencers: València, Klara i Transparent

https://bit.ly/Valencia-Klara-i-Transparent

Peces de Qui és qui sobre entitats ciutadanes:

https://bit.ly/QUI-ES-QUI

Píndoles pel valencià:

https://bit.ly/Píndoles-pel-valencià

Ivoox: https://www.ivoox.com/klara-i-transparent_sb.html

Streaming, audiovisual en directe o diferit en: https://www.facebook.com/104lliuredirecte