Taller: «València, ciutat de dones artistes» dies 7,12 i 16 de novembre. CEFIRE (Educació Inclusiva), CCCCdel Carme i Passetjada per València respectivament

logo conselleria+cefire negro_opt

 

València, ciutat de dones ARTISTES

col·laboració entre CEFIRE de inclusió i el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019.

Taller 19IN63IN005 – COEDUCA

Dirigit A
  • Professorat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, FP, FPA, Conservatoris i Escoles d’Art I també per a públic i assistents al festival en general.

                                                Dijous 7: Sessió d’introducció en el cefire específic d’Inclusiva. 17-19 h (C/ Poeta Bodria, 4. València 46010)
Dimarts 12: Visionat del migmetratge de culte “Margarita y el lobo” de la directora Cecilia Bartolomé, que assistirà a la sessió. 17-19 h Coeduca_optSala capitular del Centre cultural de la Beneficència.
Dissabte 16: Passeig per València, ciutat de dones artistes. Recorregut pels llocs que han ocupat les artistes valencianes al llarg dels segles (pintores, escriptores o músiques), amb especial interés en les cineastes. Eixida Cefire d’Inclusiva (C/ Poeta Bodria, 4). 9,30 h-13,30 h.

Coordinació: Ana López Navajas
Ponents: Maria Manuela Roig Celda i Rosa Mª Roig Celda

 

Aquesta formació es realitza en col·laboració amb el Festival de Cinema Ciutadà i Compromés ACICOM.

OBJECTIUS

  • · Conéixer i valorar les aportacions i creacions d’artistes valencianes o vinculades a València (pintores, fotògrafes, grafiteres, escriptores, músiques, directores de cinema i espectacles, actrius, guionistes i dones relacionades amb l’àmbit de l’espectacle) des dels seus orígens fins al segle XXI.
  • · Reconéixer la seua importància com a subjectes protagonistes i el paper essencial de la seua obra en la construcció de la ciutat i el desenvolupament cultural, social i històric.
  • · Incloure a aquestes artistes i a les seues obres, a partir d’una metodologia prèviament determinada, en els continguts escolars de totes les etapes educatives -infantil, primària, secundària, batxillerat, FP i FPA, estudis musicals i artístics-artístics-

CONTINGUTS

  • · Recorregut per espais històrics de la ciutat de València vinculats a les figures més rellevants de dones artistes (pintors, fotògrafes, grafiteres, escriptores, músiques, directors de cinema i espectacles, actrius, guionistes i dones relacionades amb l’àmbit de l’espectacle) des de l’origen de la ciutat de València fins al segle XXI i el reconeixement del seu protagonisme cultural, social i històric.
  • · Metodologia d’inclusió d’aquestes aportacions específiques de les dones en els continguts acadèmics.
  • · Elaboració de material didàctic adequat a les diferents assignatures i als diferents nivells de l’ensenyament i la pràctica d’aula.
  • La formació estarà dividida en les tres sessions.
  • Finalment, s’ha d’utilitzar algunes de les projeccions, textos , pintures, músiques o fotos d’autoria femenina per a realitzar una activitat per a l’aula.

Per realitzar el taller com a formació curricular del professorat cal realitzar la inscripció en: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=8339718&usuario=formacion

L’assistència a l’homenatge a Cecilia Bartolomé és obertya a tothom, fins completar l’aforament

Projectarem Margarita i los lobos i Carmen de Carbanchel en la sala Capitular del CCC Centre del Carme, amb la participació de Giovanna Ribes i Cecilia Bartolomé

Per realitzar el passeig del dia 16 pel matí,  cal realitzar inscripció prèvia. Places molt limitades.

Punxa per realitzar  inscripció

 

                              Col·labora: 

 

 

 

 

 

Post a Comment