Facultat de Magisteri: Campeonas sin límites + Educación contra el Holocausto + La semilla del cuidado + Soy Alex. 21/11/19 a les 11h. FCCC2019

Un any més la Facultat de Magisteri acull al Festival Cinema Ciutadà Compromés amb uina sessió d’audiovisuals amb una mirada educativa

DIJOUS 21 de novembre a les 11h. a La Facultat de Magisteri, Av. dels Tarongers, 4 València. 📍 Localització

Projectarem: Campeonas sin límites + Educación contra el Holocausto + La semilla del cuidado + Soy Alex 

Campeonas sin límites

Campeonas sin límites fitxa_optDirecció i guió: Paqui Méndez

Direcció de fotografia: Juanjo Company

Direcció de producció: Concha Ros

So: Juanjo Company

SINOPSI: Este curt documental tracta sobre alguns aspectes de l’esport femení en un moment on les esportistes professionals han aconseguit uns triomfs superiors als seus companys en les grans competicions.

Dones esportistes, valents, amb talent, que interpel·len a tota la societat perquè la paritat siga una realitat tan necessària en una societat que aspira a ser més justa i equitativa. Este documental ens demostra, com hui en dia, recolzar-les a elles és rendible esportiva, social i econòmicament.

 

Educació contra l’Holocaust

Educació contra l'holocaust_opt

TÍtol: Educació contra l’Holocaust

Any: 2019

País: Espanya

VSO: Valencià

Durada: 5’

Categoria: Reportatge

Direcció: Sergi Moyano

Producció: Sergi Moyano

Guió: Sergi Moyano

Temàtica: Educació

SINOPSI:
Un viatge a Auschwitz, una activitat de l’IES Guadassuar que van realitzar els alumnes de batxillerat dins d’un projecte multidisciplinari sobre Memòria i Drets Humans que desenvolupa aquest centre de la Ribera. En l’audiovisual, estudiants de batxillerat conten la seua experiència en la visita als camps d’extermini nazis i reflexionen al voltant del que va suposar l’Holocaust i la importància de mantenir viva la memòria democràtica. A més, s’inclouen les reflexions del professor d’Història del centre i un dels promotors del projecte, Rafa Oriola, i de la historiadora i membre l’Amical de Mauthausen, Rosa Torán.

 

La semilla del cuidado

Tenim el plaer de presentar-vos aquest audiovisual dirigit pel soci d’ACICOM, Xavier Guinot 

La semilla del cuidado fitxa_opt

Titol: La semilla del cuidado

Any: 2019

País: Espanya

VSO: Valencià- Castellà

Durada: 20’

Categoria: Documental

Direcció: Xavier Guinot i Alumnes de Atenció a la dependència Ies Jordi de Sant Jordi

Producció: Xavier Guinot i Alumnes de Atenció a la dependència Ies Jordi de Sant Jordi

Guió: Xavier Guinot i Alumnes de Atenció a la dependència Ies Jordi de Sant Jordi 

So: Xavier Guinot i Alumnes de Atenció a la dependència Ies Jordi de Sant Jordi

Temàtica: Educació

SINOPSI:

Les necessitats de la nostra societat són creixents i la professió del cuidador és cada vegada més important. Aquesta reflexió busca a través de l’origen, les estudiants d’atenció a les persones en situació de dependència, i el present, professionals del sector, sobre les motivacions i problemes que hi ha darrere de les cures de les persones més necessitades.

 

Soy Alex

El Festival Cinema Ciutadà Compromés és possible gràcies a la creació de sinergies i col·laboracions amb un ample ventall d’entitats. Enguany hem implicat a 62 entitats cíviques i institucionals. Una d’elles és LAMBDA que quew també organitza la Mostra La PLoma. Hem seleccionat els dos curtmetratges que van guanyar en 2018 i 2019 respectivament el premi del jurat al curtmetratge amb millor perspectiva educativa, patrocinat per Culturama.

WhatsApp Image 2019-11-07 at 12.49.58

Soy Álex

Itzuri Sánchez, Joss Manz, Espanya, Mèxic, 2017, 16.
Estrena al País Valencià.

Direcció: Itzuri Sánchez, Joss Manz.
So: José Gutiérrez.
Amb: Alejandro P.E., Conchita Calvo, Xavier Palet, Naiara Pelegrín, Javier Ferreiro, Jessica Berbel.

Sinopsi

Retrat documental d’Àlex, un jove youtuber de Barcelona amb més de trenta mil subscriptors, que tracta d’ajudar a altres xics transsexuals compartint la seua experiència a les xarxes socials. La seua activitat a la xarxa descobreix una relació entre el procés de construir la seua imatge física i forjar-se una identitat online.

Premis

Ull Nu – Festival de Cinema Emergent d’Andorra (Accésit – Premi al Millor curtmetratge).

Selecció en altres festivals

FICM Festival Internacional de Cine de Morelia, Shorts México, Semana de Cine de Medina del Campo, Sicilia Queer FF, Festival Internacional de Cine de Zaragoza, LesGaiCineMad, Zinentiendo, AndaLesGai – Festival de cine LGTB de Andalucía, FICA Festival Internacional de Curtmetratges de Aguilar, Festival de Cine LGTB El Lugar sin Límites, Aguilar FF.

SOY ÁLEX: CURTMETRATGE AMB MILLOR PERSPECTIVA EDUCATIVA DE MOSTRA LA PLOMA I CULTURAMA 2018

Culturama, per segon any consecutiu, recolza Mostra La Ploma Festival Internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, patrocinant un premi al curtmetratge que millor articule la perspectiva educativa per a potenciar els valors de la diversitat sexual, de gènere i familiar en la producció cinematogràfica.

El premi, que compta amb una dotació de 300 € i una guardó, ha sigut para Soy Álex, un documental dirigit per Itzuri Sánchez  i Joss Manz, que explica la història d’Álex, un xic trans de 19 anys que viu a Barcelona. Es tracta d’un youtuber, que té més de 30 mil subscriptors, dedicat a ajudar a altres transexuals mitjançant la seua experiència. La seua activitat en les xarxes socials està basada en la construcció de la seua pròpia imatge física, amb la qual inspira a altres xics trans convertint-se en un possible referent. Fan de Lady Gaga, Álex mostra tant la importància de l’esforç i la constància com el rebuig social que en ocasions rep.

Tal com els Sánchez i Manz expliquen, la “intenció és mostrar la seua vida quotidiana sense enfocar-nos en la seua transsexualitat, ja que creiem que és una forma de reivindicar el tema davant el públic. Vam mostrar la seua realitat amb l’objectiu de visibilitzarla, sense caure en el clixé d’un documental típic sobre aquests temes, evitant recursos com les entrevistes a quadre, timelines, fotografies d’abans de la seua transició, veu en off, etc. Sent diferents a altres documentals que mostren com a víctimes als personatges (i especialment temes LGBTI).”

DIRECCIÓ/PRODUCCIÓ ITZURI SÁNCHEZ, JOSS MANZ
REPARTIMENT: ALEJANDRO PE, CONCHITA CALVO, XAVIER PALET, NAIARA PELEGRÍN, JAVIER FERREIRO, JESSICA BERBEL

El jurat, compost per Emilio Martí, María Trénor i Sara Mansanet, ha destacat aquest curtmetratge per tractar-se d’un relat actual amb un fort potencial per a convertir-se en una eina educativa. Així, Culturama, d’acord amb la direcció i producció del curtmetratge, elaborarà a partir d’aquest una activitat didàctica que tinga com a objectiu abordar necessitats socials en qüestions de diversitat. Exemple d’açò ha sigut “Eixir de l’armari. Espais d’aprenentatge per a la visibilitzación de la diversitat sexual“, un taller didàctic que sorgeix a partir del premi atorgat en l’anterior edició de Mostra La Ploma i que forma part, juntament amb altres tallers, del programa educatiu titulat “Diversitat sexual, de gènere i familiar

A més, amb aquesta col·laboració es vol reconéixer el bon fer del festival que s’ha convertit en una oferta completa i de gran interés per a tot tipus de públic. Una oferta cultural que ofereix altres respostes a una de les necessitats socials actuals que Culturama també reconeix, la d’escoltar noves narratives basades en la diversitat i en la inclusió que mostren diversitat d’orientacions, models de família i identitats des d’una perspectiva actual.

Referències:

 

Amb la col·laboració de la:   

 

Post a Comment