Crònica de la PRESENTACIÓ DEL WEB DE LA REVISTA DIGITAL VALENTÚBERS

 

 

Cartell anunciValentubers 4La presentació del web de la revista Valentúbers ha tingut lloc el dia 30 de setembre entre les 18 i les 20 hores al Centre Cultural Octubre de València.

Un web portat a terme per Plataforma per la Llengua del País Valencià i dissenyat per l’estudi Grafema, amb la col·laboració d’ACICOM.

Valentubers 2

Valentubers
A la presentació han participat persones relacionades amb la creació del web com Manel Carceller, de Plataforma per la Llengua, Carles López, comunicador d’ACICOM, Rosella Espinós, periodista i creadora de la revista i Sergi Moyano, redactor de la revista. 

Valentubers 5

Després de les seues intervencions, en les que s’ha destacat la importància de crear una revista de  YouTube en valencià i de lluitar perquè el valencià no es queda enrere i tinga un espai dins dels nous formats comunicatius, ha tingut lloc un piscolabis fins les 20h, quan ha finalitzat l’esdeveniment.

A l’acte han acudit periodistes com Amàlia Garrigós, persones interessades en el projecte i un bon grapat de valentúbers com el canal Patapum Pampam, Emma Tomàs de Diàlegs, Frank Surimi, Sénia (Els llibres de Sénia) o Marta Meneu-Borja (La Prestatgeria de Marta).

A més, samarretes, enganxines i separadors de llibres han arrodonit una gran trobada que ha suposat un gran èxit, tant pel nombre d’assistents com per l’ambient i el ritme de l’acte. L’equip de la revista Valentúbers ja es troba preparant nous projectes per tractar d’ampliar i fer créixer este novedós mitjà de comunicació.

Valentubers tothom

QUÈ ÉS VALENTÚBERS?
El món del YouTube en la nostra llengua necessita un espai de difusió propi i actualitzat. Un espai on es done veu al gran ventall de propostes que fan els valentúbers i, també, que fomente la creació de nous canals.
El valencià és la nostra eina d’expressió i, per això, els qui fem YouTube en valencià busquen, en definitiva, promoure el valencià en tots els àmbits d’ús. Valentubers vol unir-se a este objectiu de
fer arribar el valencià i fer-ho a través de YouTube i els valentubers.
Al projecte Valentubers li dóna suport la Plataforma per la Llengua del País Valencià, organització no governamental que treballa per a el valencià com a eina de cohesió social.

COM VA NÀIXER?
Va nàixer en una assignatura de 4t de Periodisme a la Universitat de València: revistes i magazins, on Rosella Espinós va tindre la idea de crear una revista digital per difondre tota la tasca dels qui fan YouTube en valencià i posar-li el nom de: Valentúbers, nom que va crear barrejant paraules com:
valencià, valents i YouTube.

Entra i participa

https://valentubers.com/

Portada del web

 

Post a Comment