CIUDADANÍA MEDIÁTICA. Una mirada educativa. ACICOM AMB LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

Un any més, ACICOM acudeix i recolza la Fira del Llibre de València com a manifestació cultural i suport al món del llibre, la cultura i el coneixement.

48 Firallibre de València

Enguany presentarem un parell de llibres relacionats amb la comunicació i escrits per autors valencianas.El primer d’ells està relacionat amb l’Educomunicació o Educació Mediàtica.

Serà el dijous, dia 25 d’abril a les 18h a la Fira del Llibre de València

T’esperem i t’invitem a fer difusió dels mateixos.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

“CIUDADANÍA MEDIÁTICA: UNA MIRADA EDUCATIVA”

Autor: Vicent Gozàlvez Pérez

Editorial Dykinson

Data: Dijous, 25 d’abril de 2013  Hora: 18:00

Organitzen:  Logo Acicom i      

Col·labora:

Intervenen:

  • Vicent Gozálvez Pérez (Autor del llibre. Professor del Departament de Teoria de l’Educació de la Universitat de València)
  • José Ignacio Pastor Pérez, Pedagog (President d’ACICOM – Associació Ciutadania i Comunicació)
  • Roberto Ballester (Gerent de la Fundació ETNOR – Ètica dels Negocis i les Organitzacions)
  • Vicent Baggetto (President de l’Associació de Directors i Directores d’IES del País Valencià)

Portada Ciudadania Mediatica Una mirada educativa de Vicent Gozalvez

Vicent Gozalvez, nou soci d’ACICOM és doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Autor del llibre Inteligencia moral (2000), i coordinador-coautor del llibre Ética de los medios. Una apuesta por la ciudadanía audiovisual (2004). Actualment és professor i investigador en el Departament de Teoria de l’Educació, Universitat de València.

La forta presència dels mitjans de comunicació en les societats actuals exigeix la necessitat de comptar amb ciutadans cada vegada més competents i actius. De fet, la importància de l’educació mediàtica és ja una realitat inqüestionable a nivell internacional i una prioritat per a organismes com el Consell d’Europa, el Parlament Europeu, l’ONU o la UNESCO.

Com educar en el consum responsable dels mitjans o en l’actitud intel·ligent enfront de tants missatges persuasius? És possible alfabetitzar en les noves tecnologies i educar en un ús cívic i solidari de les mateixes? Com contribuir a la formació d’una opinió pública deliberativa? I sobretot, quin és el fonament filosòfic i pedagògic de tot açò?.

Aquest llibre tracta de respondre a alguns dels desafiaments educatius i ètics plantejats per les nostres societats hipercomunicades i globalitzades. Societats en les quals una ciutadania emergent cerca ser protagonista del seu destí, no solament en l’àmbit  jurídic, polític, social o econòmic, sinó també en el mediàtic: una ciutadania crítica, profundament democràtica, preparada per a viure de la millor manera en eixa “societat del coneixement” en la qual estem immersos. Els mitjans són, al cap i a la fi, una oportunitat magnífica per a la renovació pedagògica i una ocasió inmillorable per a la formació de la ciutadania global davant reptes cada vegada més globals.

T’esperem a la presentació per conèixer millor el llibre i també per participar en el diàleg obert amb totes les persones que intervindran i assistiran.

Pots confirmar assistència i també fer comentaris i interaccionar a l’esdeveniment del facebook

https://www.facebook.com/events/484695558263162/

Al finalitzar la presentació l’autor signarà i podràs adquirir el llibre en les casetes 14 i 15 de la fira, a la llibreria 35 formiguetes

Post a Comment