ACICOM COL·LABORA AMB AULA MÈDIA. T’interessa l’educació en comunicació?

.

Des d’ACICOM sentim enveja sana, al vore la trajectòria d’aquest projecte d’Aula Mèdia que ara ha fet 11 anys.

AulaMèdia és un revista electrònica que ofereix al professorat d’Educació Primària i Secundària Obligatòria -i també a investigadors- material didàctic, articles i reflexions sobre l’Educació en Comunicació . Si hi voleu participar amb els vostres articles i  ressenyes, consulteu les condicions de publicació.

En AulaMèdia trobareu:

  • Articles sobre Educació en Comunicació:
  • Intro, Premsa, Ràdio, Televisió, Material, Revistes i Llibres.
  • Projecte Educom: Estudi sobre l’Educació en Comunicació a Primària i Secundària.
  • Aula: Recull d’experiències d’Educació en Comunicació (premsa, ràdio, televisió i audiovisual).
  • Servei de formació: en el camp de l’Educació en Comunicació impartit per professorat especialitzat.
  • Enllaços: Associacions i grups dels Països Catalans que treballen en l’Educació en Comunicació, organismes i entitats, webs educatius, etc.

Però Aula Mèdia és molt més que una revista, és un ample grup de persones dedicades a millorar l’educació en comunicació amb múltiples i diverses inciative.

Els DVD d’Aula Mèdia constitueixen un material imprescindible per a totes aquelles persones que desitgen treballar en el món educatiu.

AulaMèdia a Abacus

Gràcies a un recent acord d’AulaMèdia amb Abacus, ja podeu trobar els materials produïts per AulaMèdia a les botigues d’Abacus Coop.
Materials audiovisuals que podeu trobar:
DVD Una Mirada Crítica

Col·lecció de DVDs “Darrere la Panatalla
4.- DVD La publicitat. Darrere la Pantalla
3.- DVD  Els dramàtics de televisió. Darrere la Pantalla
2.- DVD Els informatius de televisió. Darrere la Pantalla
1.- DVD Una visita guiada a la televisió. Darrere la Pantalla

Llibre:
Zàping. Pensant (amb) la comunicació

  • DONA’M LA TEUA MIRADA

Ara un nou projecte de material interactiu s’ha posat en marxa.
La idea d’aquest projecte sorgeix de la constatació de la manca d’un material com aquest en català, tot i haver-hi un gran nombre d’estudiants de cinema al nostre país. Des d’AulaMèdia ja fa un parell d’anys que vam muntar el blog de llenguatge cinematogràfic per ajudar a cobrir aquesta mancança i ara volem fer un pas necessari més enllà amb aquest reportatge de referència que englobarà tots els aspectes del llenguatge audiovisual en un menú interactiu que el farà utilitzable per apartats solts o com un tot. D’aquesta manera, doncs, volem contribuir a fer possible estudiar cinema i televisió en català.

I PER QUÈ EL TÍTOL DÓNA’M LA TEVA MIRADA?
El títol parteix de la idea que quan ens asseiem davant una pantalla la nostra mirada deixa de ser nostra perquè passa a ser la mirada de la càmera: nosaltres només podem veure el que surt en pantalla i el que hi surt no ho hem decidit nosaltres, sinó la persona que dirigeix la càmera. Podem dir, doncs, que quan estem davant una pantalla, durant una estona li deixem la nostra mirada a la càmera i ella decideix què veiem.

QUIN CONTINGUT TINDRÀ?
El reportatge estarà dividit en set apartats que tracten els elements bàsics del llenguatge audiovisual: 1. Enquadrament, 2. Tipus de pla, 3. Moviments de càmera, 4. Punt de vista, 5. Muntatge, 6. Il•luminació i 7. So.
Es rodarà en platós reals de cinema i escenaris com l’Escac (Escola d’audiovisuals i cinema de Catalunya), el Museu del cinema de Girona o el Teatre Nacional de Catalunya, que ja ens han confirmat la seva disposició.

QUI FORMA L’EQUIP D’AQUEST PROJECTE?
Els principals responsables som:

Xavier Breil, Idea, guió i direcció; Dídac Roger (Objectiu Comunicació) Realització i post-producció; Alex Brull Presentador; Elisabeth Breil Grafisme i disseny gràfic; Francesc-Josep Deó Coordinació AulaMèdia

PUC AJUDAR D’ALGUNA ALTRA MANERA?
Independentment que us feu mecenes o no, ens podeu ajudar a difondre al màxim aquest projecte entre els vostres contactes. Hi ha diverses maneres de difondre’l:
· Mitjançant el blog http://www.verkami.com/projects/1971-dona-m-la-teva-mirada/blog
· Publicant un widget al vostre blog o web (l’obtindreu automàticament en http://www.verkami.com/projects/1971-dona-m-la-teva-mirada#get_widget
· Seguint el twitter dels membres de l’equip: @xavierbreil @objectiu

ÉS EL PRIMER PROJECTE AUDIOVISUAL D’AulaMèdia?
En absolut. A AulaMèdia tenim una llarga experiència publicant material audiovisual per a totes aquelles persones interessades en la comunicació audiovisual. Entre d’altres hem publicat:

Una mirada crítica
Un reportatge que recull les mirades de cinc especialistes en comunicació sobre els mitjans en l’actualitat.

Col·lecció Darrere la pantalla
Una col·lecció pensada per a les aules per explicar què s’amaga al darrere del que nosaltres veiem a la pantalla: quin és el procés, els professionals, les intencions, etc.

ESPECTADORS INGENUS O ESPECTADORS CRÍTICS?
Per què ensenyar a analitzar una novel•la i no una pel•lícula? Per què ensenyar a interpretar un text persuasiu i no un anunci? Davant l’evidència que avui dia les pantalles (de televisió, d’ordinador, de telèfon…) són la principal font d’informació i d’estímuls per als alumnes, des d’AulaMèdia ens fem preguntes com aquestes i no trobem altra resposta que la constatació que cal ensenyar als alumnes com funcionen els mitjans i què hi ha al darrere del que veiem en una pantalla. I que cal donar-los el dret a fer una lectura analítica del que hi veuen de la mateixa manera que es fa amb els textos escrits. Perquè els mitjans de comunicació són un reflex de l’actitud dels espectadors: uns espectadors ingenus i acrítics provoquen uns mitjans sensacionalistes i manipuladors; uns espectadors intel•ligents i crítics forcen els mitjans a ser intel•ligents i crítics. I perquè estem segurs que uns altres mitjans són possibles però només poden sorgir de l’exigència dels espectadors, no de la lògica empresarial i ideològica que s’imposa a la majoria actualment.

MICROMECENATGE per continuar treballant:

http://www.verkami.com/projects/1971-dona-m-la-teva-mirada#

Queden 4 dies per completar l’objectiu del projecte.

ACICOM ha col·laborat en el mateix i també t’incitem a tu a fer-ho.

El nostre desig és establir una estreta col·laboració amb els amics i amigues d’Aula Mèdia i poder aprofitar tot el seu coneixement i bones pràctiques acumulades per aplicar -les al País Valencià.Tanmateix poder comptar amb materials de suport per introduir l’educació en comunicació als centres educatius, grups jovenils, cases de cultura, educació informal, etc.

El grup de Comunicació en Educació d’ACICOM que estem conformant de segur que gaudirà de les seues aportacions.

Si vols col·laborar o t’interessen els temes educatius i la copmunicació no dubtes en posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el correu ciutadaniaicomunicacio@gmail.com

Aula Mèdia també desenvolupa

Escola d’Estiu d’AulaMèdia

Ja està oberta l’inscripció als cursos de l’Escola d’Estiu d’Educació en Comunicació (EEEC). En aquesta setena edició ofertem -com en les darreres Escoles d’Estiu organitzades per AulaMèdia– cursos telemàtics i presencials. Com sempre des d’AulaMèdia intentem cobrir els diferents aspectes de l’Educació en Comunicació: l’anàlisi dels continguts dels mitjans audiovisuals, la pedagogia de la imatge, les eines tecnològiques, etc.

CURSOS  TELEMÀTICS

Anàlisi crítica de la televisió

Educació i weblogs

Lectura de la imatge

Examinem la publicitat a l’aula

Gènere i mitjans de comunicació

Didàctica del pensament crític i l’escepticisme científic vers la divulgació científica

Disseny de recursos audiovisuals amb el suport del web 2.0

El disseny digital com a recurs didàctic

Participar en projectes des de l’àrea de llengües estrangeres

Eines web 2.0 per l’aula de llengua estrangera

CURSOS  PRESENCIALS

Educar en comunicació audiovisual

Seminari d’Educació en Comunicació

Podeu consultar tots els cursos de l’EEEC aquí:

Escola d’Estiu d’Educació en Comunicació d’AulaMèdia

Post a Comment